Britanijoje ketinama nebemokėti vaiko pašalpų didesnes pajamas gaunančioms šeimoms

Didžiojoje Britanijoje ketinama nebemokėti vaiko pašalpų šeimoms, kurios per metus uždirba maždaug 44 tūkst. svarų sterlingų ar daugiau, skelbia šalies žiniasklaida.

Britanijos iždo sekretorius Džordžas Osbornas (George Osborne) BBC sakė, kad tai buvo „rimtas sprendimas“, tačiau „tikrai būtinas“, nes padės per metus sutaupyti 1 mlrd. svarų sterlingų tuo metu, kai jaučiamas didžiulis spaudimas viešiesiems finansams.

Numatyta, kad nuo 2013 metų dviejų asmenų šeima, kurioje abu tėvai uždirba po 44 tūkst. svarų sterlingų ar daugiau per metus, neteks vaiko pašalpų. Taip pat pašalpos nebebus mokamos ir toms šeimoms, kuriose tik vienas iš tėvų uždirba daugiau nei minėta suma. Tačiau šeimoms, kuriose abu tėvai uždirba mažiau nei 44 tūkst. svarų sterlingų per metus, pašalpos ir toliau bus mokamos, nors sudėjus abiejų tėvų atlyginimus pajamos galėtų viršyti ir 80 tūkst. svarų sterlingų.

Tokio plano kritikai teigia, jog daugiausia nuo to nukentės vieniši tėvai. Iždo sekretorius Dž. Osbornas paaiškino, kad toks variantas pasirinktas dėl jo paprastumo, priešingu atveju reikėtų įvesti sudėtingą visų šeimos narių pajamų vertinimo sistemą.

Šiuo metu Jungtinėje Karalystėje tėvai už pirmąjį vaiką gauna 20,30 svaro sterlingų per savaitę. Už paskesnius vaikus mokama 13,40 svaro sterlingų. Pašalpos mokamos iki vaikams sueis 19 metų, jei jie mokosi dieniniame mokymo įstaigos skyriuje.

Vaiko pašalpas Britanijoje gauna 7,7 mln. šeimų, biudžetui tai kasmet kainuoja maždaug 12 mlrd. svarų sterlingų. Tokie pakeitimai palies maždaug 1,2 mln. šeimų.


Šiame straipsnyje: motinystės išmokosBritanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių