Britai dėl jaunimo nedarbo kaltina ir lietuvius

Migracijos tendencijas Didžiojoje Britanijoje stebinti organizacija paskelbė, kad yra ryšys tarp imigracijos iš rytų Europos ir britų jaunimo nedarbo augimo.

„Migrationwatch UK“ teigia, kad D.Britanijoje darbuotojų iš buvusio Sovietų Sąjungos bloko nuo 2004 metų, kai šalys įstojo į Europos Sąjungą, padaugėjo 600 tūkst. Tuo metu jaunimo nedarbas per šį periodą išaugo 450 tūkst.

Migraciją stebinti organizacija daro prielaidą, kad dėl augančio jaunimo nedarbo kalti iš Rytų Europos šalių – Čekijos, Vengrijos, Slovakijos, Slovėnijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos –atvykstantys darbininkai.

„Koreliacija tarp dviejų rodiklių neįrodo priežastingumo, tačiau gali leisti daryti prielaidas, kad jaunų imigrantų skaičius yra susijęs su britų jaunuolių augančiu nedarbu“, – teigė „Migrationwatch UK“ vadovas Andrew Greenas.

„Nuolat girdime apie imigrantų darbo teigiamus padarinius ir vertę, tačiau yra ir tam tikrų kaštų, kurie krinta ant šalyje gimusių darbuotojų“, – kalbėjo vyras.


Šiame straipsnyje: darbasemigrantai

NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrantas

emigrantas portretas
Pas dirbu su anglais,tai patys darbdaviai nenori angliuku:)renkasi lietuvius,ir tuom viskas pasakyta:)

Garfildas

Garfildas portretas
juk ten vietinė fauna yra išpuikusi ir nenori dirbti darbų, kuriuos dirba emigrantai iš Rytų. Mūsiškiai netinginiauja, noriai dirba sunkius, vakariečių nuomone "neprestižinius" darbus.

nėra

nėra portretas
O babajai tai nedaro įtakos? Nebent jie nedirba kaip ir patys anglai:D
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių