Brangiausių ir įdomiausių Lietuvoje namų penketukas

Šiandienės rinkos sąlygomis parduodami ne tik pigiausi, bet ir itin brangūs, kelis ar keliolika milijonų kainuojantys, objektai. Aruodas.lt sudarė brangiausių ir įdomiausių Lietuvoje parduodamų namų penketuką.

NT brokeriai, tarpininkaujantys parduodant kelis ar daugiau milijonų kainuojančius namus, teigia, jog savininkai ne visuomet susitaiko su pasikeitusiomis rinkos sąlygomis ir nori savo NT parduoti už anksčiau galiojusią turto kainą. Savininkai nenori mažinti kainos, siekia parduoti NT kuo brangiau, o pirkėjai - nupirkti pigiau. Kuo didesnė objekto kaina, tuo daugiau pirkėjai nori nusiderėti.

Kita vertus, išskirtiniai namai tuo ir ypatingi, kad jie tokie vieninteliai. Taigi pasikeitus rinkos sąlygoms galbūt neverta parduoti tokio namo už daug mažesnę kainą - išskirtinis pasiūlymas dažnai anksčiau ar vėliau sulaukia savo pirkėjo.

Prabangūs namai dažniausiai sukuriami pagal individualius poreikius. Pasak bendrovės "Ober-Haus nekilnojamasis turtas" brokerio M.Čiulados, dėl šios priežasties milijonus kainuojantys namai yra sunkiai parduodami. Vienam žmogui name reikalingas specifinis darbo, kitam - ginklų, dar kitam - ikonų kambarys, o sukūrus namą pagal individualius poreikius labai sunku surasti pirkėją, kuriam tie individualūs elementai tiktų. Geriausia, kai perkamas tinkamas sklypas ir tuomet namas statomas.

Pagal didžiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt esamus skelbimus, kuriuose pristatomi parduodami namai, matyti, kad daugiausia brangiausių namų yra Vilniuje, keletas - pajūryje. Į toliau pateikiamą brangiausių namų sąrašą nepatenka nė vienas namas, esantis Kaune. Sudarant sąrašą kreiptas dėmesys, kad brangiausi objektai būtų ne poilsio bazės ar kompleksai, ne investiciniai projektai, bet gyvenamieji namai.

Brangiausias šiuo metu - Ukmergės rajone parduodamas Lyduokių (Kūrėjų) dvaras už 9 mln. litų, pirmą kartą istoriniuose šaltiniuose paminėtas dar XV amžiuje. Beveik 4 hektarų žemės plote - ne tik dvaro rūmai, bet ir dvaro arklidės, ūkiniai pastatai, tvenkinys bei didžiulis angliško stiliaus parkas su liepų ir kaštonų alėjomis. Tinkamame gyventi dvare yra 15 kambarių, didelė pagrindinė menė, įrengtos šiuolaikinės komunikacijos.

Kitas vienas iš brangiausių namų - tai Vilniuje, Žvėryne, parduodamas beveik 650 kv. m itin erdvus namas ant kalniuko, nuo kurio galima grožėtis atsiveriančia miesto panorama. Jo kaina skelbimuose svyruoja nuo 6 mln. litų. Sklypą supa Ozo parkas. Iki miesto centro vos kelios minutės, namą būtų galima naudoti kaip viešbutį, ambasadą ar padaryti iš jo prestižinį daugiabutį, nes galima esamo pastato rekonstrukcija. Pasak namą pardavinėjančio brokerio, per kelerius metus buvo keli susidomėję asmenys, norintys nupirkti šį pastatą, tačiau kol kas namas vis dar neparduotas.

Klaipėdoje, Melnragėje, parduodamo namo plotas siekia beveik 570 kv. m, o sklypą sudaro 14 arų. Objektas kainuoja 5,5 mln. litų. Namas išskirtinis: pasak brokerės, kuri tarpininkauja parduodant namą, pro langus atsiveria fantastiškas vaizdas, kurio niekas neužstatys, girdisi bangų ošimas, matosi jūra, molas. Nepakartojamu vaizdu galimas mėgautis iš namo arba gurkšnojant kavą terasoje. Beveik per metus namu buvo susidomėję vieni pirkėjai, kol kas pastatas neparduotas.

Dar vienas už 5,5 mln. litų parduodamas namas Vilniuje yra Belmonto regioniniame parke esančiame 20 arų sklype. Kalvotas žemės reljefas, išskirtinė vieta šalia pušyno, kuriame nevyks statybos, garantuoja ramų gyvenimą gamtos apsuptyje. Namo įrengimui ir aplinkai skirtas didžiulis dėmesys: apželdinta pievelė, įrengtas viso kiemo automatinis apšvietimas, automatinis žaliosios vejos laistymas. Namo viduje - erdvus holas, svetainė su valgomuoju ir išėjimu į lauko terasą, įrengta pirtis su 22 kv. metrų baseinu.

Aruodas.lt publikuojamas ir Trakuose šalia Gilužio ežero parduodamas 657 kv. metrų namas už 4,8 mln. litų. Išskirtinis namo elementas - pirmame aukšte įrengtas žiemos sodas, kuriuo gėretis galima tiek žiemą, tiek vasarą. Namas parduodamas su jame esančiais baldais ir buitine technika, rūsyje įrengtas baseinas, sūkurinė vonia, turkiška ir suomiška pirtis, o poilsio zonoje yra soliariumas, masažo kambarys, treniruoklių salė bei sporto kambarys. Kiemas apželdintas, jame įrengta didelė pavėsinė, pastatytas svečių namelis, o gyventojų saugumą garantuoja apsaugos postas, kuriame nuolatos budi namo sargyba. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių