Brangiausiai lietuvių slidininkų traumos kainuoja Šveicarijoje

Lietuvių žiemos kelionių traumų vidutinės žalos svyruoja nuo 2 iki 5,9 tūkst. litų, rodo "Lietuvos draudimo" pateikti duomenys. Didžiausios už gydymą sumokėtos draudimo išmokos slidinėjimo sezono metu siekė 41 tūkst. litų.

„Mūsų statistika rodo, kad patyrus traumą brangiausia šalis žiemos sezono metu yra Šveicarija. Vidutinė kelionių draudimo išmoka čia yra 5,9 tūkst. litų. Austrijoje – 3,7 tūkst. litų, Italijoje – 3 tūkst. litų, Čekijoje ir Slovakijoje – 2 tūkst. litų“, – sakė „Lietuvos draudimo“ Asmens žalų skyriaus vadovas Jonas Stasinas.

Pasak jo, didžiausios išlaidos turistams gresia patyrus daug gydimo ir transportavimo išlaidų pareikalaujančius blauzdų kaulų lūžius. Būtent po tokių draudžiamųjų įvykių buvo išmokėtos iki 41 tūkst. litų siekusios draudimo išmokos.

„Ir ne pačios didžiausios traumos gali kainuoti brangiai. Pavyzdžiui, praėjusį mėnesį mūsų klientui vilniečiui dukters piršto operacija Vokietijoje kainavo 9 tūkst. litų“, – sakė J. Stasinas.

„Dažnesnės nesudėtingos ir didelių išlaidų nepareikalaujančios traumos. Tai įvairiausi kaulų lūžiai, raiščių plyšimai, patempimai, išnirimai. Slidininkams labai būdingos kelio sąnario traumos, blauzdos kaulų lūžimai, neretai pasitaiko ir rankų ar pečių traumų. Rečiau, bet patiriama ir galvos traumų, todėl dabar ir slidininkams rekomenduojama slidinėjant būti su šalmu. Laimei, retos yra sudėtingos stuburo traumos“, – pasakojo „Lietuvos draudimo“ ekspertas.

Ligos, su kuriomis susiduria keliautojai, yra būdingos šaltajam metų laikui – peršalimai, infekciniai susirgimai, bronchitai ir pan. J.Stasinas atkreipia dėmesį, kad pavojų kelia ir kelionė iki slidinėjimo kurorto – kartais traumos patiriamos dar pakeliui, patekus į automobilių avariją. Todėl kelionės draudimu verta draustis visam kelionės laikotarpiui.

Kaip ir ankstesniais metais, žiemą lietuviai keliautojai dažniausiai vyksta į Austriją, Italiją, Slovakiją, Čekiją, Prancūziją, Šveicariją. Šiose šalyse žiemos sporto mėgėjai patiria ir daugiausiai traumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių