Brangaus nekilnojamojo turto mokestis sunkiai iriasi į priekį

Seimas pradėjo svarstyti pasiūlymą apmokestinti labai brangų nekilnojamąjį turtą.

Antradienį plenariniame posėdyje įsiliepsnojo Seimo narių diskusijos dėl to, ar turi būti apmokestintas daugiau kaip milijoną litų kainuojantis fiziniams asmenims priklausantis nekilnojamasis turtas.

Susiginčijus dėl kai kurių siūlomų pataisų šiam projektui bei dėl teisinių procedūrų, Seimas nusprendė svarstymą perkelti į ketvirtadienį.

Kol kas neaišku, kada įvyks galutinis balsavimas dėl tokio įstatymo projekto ir ar tikrai mokestis brangesniam nei milijono litų vertės nekilnojamajam turtui bus įvestas nuo 2012 metų pradžios.

Brangaus nekilnojamojo turto mokestį valdantieji vadina vienu iš „prabangos“ mokesčių, kurie skiriami lopyti deficitinio biudžeto skyles. Valdančioji koalicija tikisi, kad jau kitąmet iš šio naujojo mokesčio bus surinkta iki 30 mln. litų.

Opozicija iš esmės pritaria prabangaus nekilnojamojo turto apmokestinimui, tačiau kelia daugybę klausimų – ar nevertėtų neapmokestinti pirmojo žmonių turimo būsto, kaip bus vertinamas nekilnojamasis turtas, ar tikrai bus surinkta tiek lėšų, kiek planuojama.

Antradienį Seimas nepritarė opozicijos teiktam pasiūlymui į įstatymą įvesti nuostatą, kad neapmokestinamas pirmasis žmogaus turimas gyvenamasis būstas.

Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis, kalbėdamas apie siūlymą apmokestinti brangų nekilnojamąjį turtą, pareiškė: „Tai įstatyminė šiukšlė, kitaip pavadinti negalima, o šiukšlėms vieta šiukšlinėje“.

Remiantis Registrų centro duomenimis, brangaus nekilnojamojo turto šalyje oficialiai yra labai nedaug – gyvenamosios paskirties turto tėra 741 objektas, negyvenamosios paskirties turto – 415 objektų, o žemės sklypų – 4667.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ivan

Ivan portretas
Reikia įvesti tėvų išlaikymo mokestį, kurį turėtų mokėti ir emigrantai.

vika

vika portretas
Brangaus turto mokescio labiausiai bijo vadinamas "elitas" ir tie kurie sedi seime,ministerijose,miestu savivaldybes.Istatymas turi buti priimtas,ir turtuoliai turi moketi daugiau,kadangi jie isnaudoja darbo jega,mokedami minimuma ir versdami dirbti virsvalandzius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių