Bodrume „Star Holidays“ turistus norima kraustyti iš viešbučių

Veiklą sustabdžiusios kelionių organizatorės "Star Holidays" turistai, šiuo metu atostogaujantys Bodrume, Turkijoje, turi nemalonumų. Valstybinį turizmo departamentą pasiekė žinios, kad dėl neatsiskaitymo su partneriais "Star Holidays" klientus norima ir iškraustyti iš viešbučių.

"Apie tai, kad susiklostė tokia sudėtinga situacija ir kad "Star Holidays" Turkijoje turi tokių rimtų nemalonumų, mes nežinojome. Informacija, kad dėl "Star Holidays" skolų norima iškraustyti žmones, nuo mūsų buvo slepiama", - BNS sakė Valstybinio turizmo departamento vadovo pavaduotojas Juozas Raguckas.

Anot jo, šiuo metu departamentas aiškinasi, ar įmanoma "Star Holidays" turistus iš Bodrumo parskraidinti diena anksčiau - ne rugsėjo 28-ąją, o rugsėjo -27-ąją.

Planuojama, kad turistams pargabenti bus organizuojamas užsakomasis skrydis.

Valstybinio turizmo departamento žiniomis, keletas "Star Holidays" turistų, kurių parvykimo laikas suplanuotas dar vėliau, yra Antalijoje ir Bodrume.

"Sudėtinga, kai "Star Holidays" nelabai linkę bendradarbiauti, nes galėtų būti tariamasi su kitais kelionių organizatoriais - "Tez Tour", "Novaturu", kad jeigu lėktuvuose atsirastų laisvų vietų ar orlaiviai būtų siunčiami didesni, žmonės galėtų parvykti kartu", - sakė J.Raguckas.

Šiuo metu Turkijoje, Graikijoje ir Ispanijoje ilsisi apie 600 žmonių, pirkusių keliones iš "Star Holidays".

Planuojama, kad šį savaitgalį trimis užsakomaisiais reisais iš šių šalių bus pargabenta apie 450 žmonių: vidutiniškai po 150 su kiekvienu lėktuvu.

"Star Holidays" ir visus reguliariuosius reisus iki spalio 2 dienos atšaukusi oro bendrovė "Star1 Airlines" priklauso tai pačiai įmonių grupei - "Star Team Group" lėktuvas naktį iš antradienio į trečiadienį buvo sulaikytas Dublino oro uoste už skolas lizingo bendrovei.


Šiame straipsnyje: Star1 AirlinesStar Holidays

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių