B.Lubys pateikė ministerijai dujų terminalo projektą

„Mes pateikėme suskystintų dujų terminalo projektą ministerijai. Viena, ką galiu pasakyti, kad jo kaina yra keturis kartus mažesnė nei minima spaudoje ir jį siūlome statyti savo teritorijoje“, - trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė koncerno „Achemos grupė“ prezidentas Bronislovas Lubys.

Anot jo, projektą galėtų įgyvendinti „Achemos grupė“ kartu su potencialiu suskystintų gamtinių dujų tiekėju, pvz.: kokia nors bendrove iš Kataro, ar kitu partneriu užsienyje. Kol kas atsakymas iš ministerijos nėra gautas.

Pastaruoju metu aktyviai diskutuojama Lietuvoje ar Latvijoje turėtų atsirasti regioninis suskystintų dujų terminalas. B.Lubio manymu, Latvija turi palankesnes gamtines sąlygas terminalui statyti, be to turi saugyklas, kurias iškart būtų galiam sujungti su būsimuoju terminalu.

Tačiau jis nesiėmė vertinti, kurioje šalyje statomo terminalo projektą paremtų ES. „ES sprendimas bus aiškus kovo-balandžio mėnesiais“, - sakė jis. Visgi B.Lubys neatmetė, kad net, jei ES paremtų terminalo statybas Latvijoje, dar vienas terminalas negalėtų atsirasti ir Lietuvoje.

Taipogi jis neatmetė galimybės dalyvauti terminalo statybų Latvijoje projekte: „Kai bus tokia galimybė, svarstysime. Kol kas mes palaikome draugiškus santykius. Buvau nuvykęs į Latviją, jie man viską parodė, vežiojo po Rygą ir rodė visas potencialias terminalo statybos vietas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
terminalą reikia statyti su tomis kompanijomis kurios nera niekaip ,net per tarpininkus susietus su Rusija ,kitaip kam iš viso jį pradeti ,geriausiai paiimti kad ir Saudo Arabijos kompanijas.

Janina

Janina portretas
O aš linkiu sekmės jam.Dirba ir sau ir mums.

aitvaras

aitvaras portretas
Tie musu asilai valdzioje, kol ka nors pradeda daryti, tai kaimynai padaro dukart tiek. Tai rodo, kokius glusius renkame i valdzia. Terminalas jau seniai turejo buti pastatytas, o tie durniai dar tik planuoja, matyt laukia, kada rusai uzsuks vamzdi, tada reks ,kokie jie negeri. nesuprantu ,is kur Lietuvoje tiek durniu i valdzia pateko....O terminala reikia duoti statyti saviems, kad uzdirbtu savi, o ne kokie uzsienio pedalai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių