Biurai dėl didesnių nuomininkų aukoja sutartis su mažesniais

Vilniaus biurų rinkos aktyvumą šiuo metu lemia po krizės besiplečiančios įmonės - jos sutinka daugiau mokėti už nuomą ir taip iš verslo centrų išstumia mažesnes bendroves.

„Verslo žinios“ rašo, kad laisvų patalpų plotas patraukliose miesto vietose tirpsta, daugiau neužimtų plotų likę tik miesto pakraščiuose įsikūrusiose biurų pastatuose.

Finansų ir nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec/Re&Solution“ duomenimis, pirmąjį šių metų pusmetį pasirašytos sutartys dėl 9 tūkst. kvadratinių metrų biurų nuomos ploto. Pernai pirmąjį pusmetį tokių nuomos sandorių buvo sudaryta dėl 8 tūkst. kvadratinių metrų.

Sostinės biurų nuomos rinkos aktyvumą šiuo metu lemia bendrovių migracija po verslo centrus.

„Besiplečiančios bendrovės išstumia iš verslo centrų mažesnius nuomininkus, tad šie priversti ieškoti patalpų kitur“, - sakė „Newsec/Re&Solution“ Tyrimų ir analizės paslaugų grupės vadovas Baltijos regionui Mindaugas Kulbokas.

Dėl tokių priežasčių šiemet „Ekspress leidyba“ persikėlė iš „Ozo biurų“ į „Verslo trikampį“, Transporto investicijų direkcija išsikėlė iš „Verslo uosto“, kelios bendrovės išsikėlė iš „Green Hall“ verslo centro. Iš pastarojo nuomininkus išstūmė besiplečiantis

„Barclays“ technologijų centras. Komunikacijos agentūros „VRP I Hill&Knowlton“ ir informacijos technologijų įmonė ERP persikraustė į „Baltic Property Trust“ valdomą verslo centrą Vilniaus Goštauto gatvėje.

Metų pabaigoje tikimasi kelių gana stambių valstybinių ir ES įstaigų nuomos sandorių. Iš jų, Ūkio ministerijos duomenimis, iki žiemos Valstybės turizmo departamentas iš bendrovei „Vilbra“ priklausančio verslo centro persikraustys į Ūkio ministerijos patikėjimo teise valdomas laisvas patalpas Gedimino prospekte.

Šiuo metu sostinėje veikia apie 50 modernių verslo centrų, jų bendras plotas viršija 370 tūkst. kvadratinių metrų. Pirmąjį šių metų pusmetį nė vienas projektas nebuvo pabaigtas, tačiau du objektai - „Evita“ ir „Pirklių klubas“ - turėtų būti atidaryti dar šiais metais.


Šiame straipsnyje: biurainuoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių