„Bitė“ kandidato į aukštas pareigas ieško per biržą

Telekomunikacijų bendrovė "Bitė Lietuva" siūlo darbą generalinio direktoriaus pavaduotojui klientams ir valdybos nariui.

Reikalavimai - mobiliosios industrijos žinios, ne mažesnė kaip 7 metų tarptautinė darbo patirtis ir 7 metų vadovavimo didelei įmonei patirtis. Siūlomas atlyginimas neatskaičius mokesčių - beveik 65 tūkst. litų per mėnesį.

Toks skelbimas patalpintas Lietuvos darbo biržos internete svetainėje, nors tokio lygio vadovų stambios kompanijos paprastai per darbo biržas neieško, rašo "Verslo žinios".

Tačiau "Bitės" grupės Žmogiškųjų išteklių direktorė Ingrida Elijošiūtė aiškina, kad skelbimas darbo biržoje atsirado dėl to, kad "Bitė" į šią poziciją nori įdarbinti užsienietį, kuris nėra ES pilietis.

Pagal įstatymus, norėdama gauti leidimą įdarbinti tokį žmogų, įmonė turi duoti skelbimą teritorinei darbo biržai, ši mėnesį laiko ieškos tinkamo kandidato Lietuvoje, ir tik jei toks neatsiras, pradedamos vykdyti užsieniečiui įdarbinti Lietuvoje reikalingų leidimų išdavimo procedūros.

Skelbimas darbo biržoje, anot I.Elijošiūtės, tik menka dalelė visų biurokratinių procedūrų, kurias būtina pereiti, norint kompanijoje įdarbinti žmogų iš ne ES šalių - pvz., JAV, Kanados, Indijos, Rusijos.

"Pagal įstatymą, gauti leidimus tokiam užsieniečiui dirbti ir gyventi Lietuvoje užtrunka iki 6 mėnesių, reikia krūvos visokiausių duomenų ir dokumentų su notarų patvirtinimais, - pasakoja I.Elijošiūtė. Tokia ilga ir sudėtinga reikalingų specialistų iš užsienio įdarbinimo procedūra, anot jos, kelia nepatogumų.

Ji ragina supaprastinti leidimų dirbti ir gyventi išdavimo procedūras bent jau tiems ne ES šalių piliečiams, kurie atvyksta į Lietuvą dirbti aukščiausio ir vidutinio lygio vadovais - pvz., vadovauti departamentams ar skyriams.


Šiame straipsnyje: Bitėdarbo biržadarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių