Biržose bus galima atsiskaityti eurais

NASDAQ OMX Vilnius, priklausanti pasaulinei biržų operatorei NASDAQ OMX Group,  pranešė, kad, atsižvelgiant į rinkos dalyvių ir investuotojų poreikį,  nuo lapkričio 22 d. keičia prekybos ir atsiskaitymų valiutą biržoje iš litų į eurus.

Pasak premjero Andriaus Kubiliaus, tai dar vienas svarbus žingsnis link didesnės Lietuvos finansų rinkos integracijos  į Europos rinką ir Lietuvos rinkos patrauklumo didinimas.

„Baltijos šalyse vertybinių popierių rinkose pasiekta labai didelė integracija ir vieninga prekybos valiuta yra dar vienas žingsnis pilnos vertybinių popierių rinkų integracijos mūsų regione link. Esu tikras, kad šis pavyzdys įkvėps Baltijos šalis glaudžiau bendradarbiauti ir kitose srityse“, – sakė premjeras A. Kubilius.

Vyriausybės vadovas taip pat pareiškė tikįs, kad atsiskaitymas eurais suteiks Lietuvos kapitalo rinkoms didesnio patrauklumo užsienio investuotojams, kas turėtų paskatinti juos nukreipti daugiau investicijų į Lietuvą. Be to, tai yra svarbus momentas plėtojant Lietuvos kapitalo rinką plačiąja prasme.

Nuo 2011 metų Estijos nacionalinę valiutą keičia euras. Specialistų teigimu, jei dviejose Baltijos biržose bus prekiaujama ir atsiskaitoma ta pačia valiuta, akcijų apyvarta eurais sudarys apie 95 proc. visos Baltijos rinkų apyvartos.


Šiame straipsnyje: euraslitasbirža

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių