Bilietų perpardavimas internete klesti

Internetas mirga nuo parduodamų bilietų į Europos krepšinio čempionatą, tačiau policija bejėgė. Teismui nusprendus, kad bilietų perpardavimas nėra verslas, policijos pareigūnai, garsiai žadėję, jog su šiuo reiškiniu bus kovojama, nuleido rankas.

Teismas išteisino

„Taip, buvo sulaikę tokių asmenų, vieną bylą dėl administracinės teisės pažeidimo perdavėme teismui, tačiau teismas ją nutraukė. Tokia štai teismų pagalba mums“, – „Vilniaus dienai“ sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Eugenijus Banys.

Anot jo, bylą nagrinėjęs teismas nusprendė, kad 18 bilietų į krepšinio čempionatą už 5000 litų bandęs parduoti kaunietis niekuo nenusikalto, esą tokia prekyba nėra verslas, tik vienkartinis atvejis.

„Jei jau teismai formuoja tokią praktiką, mes esame bejėgiai kovoti su šiuo reiškiniu“, – tvirtino Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas.

„Buvome nustatę kelis atvejus, tačiau nubaustų nėra“, – aiškino ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas.

Vienintelis atvejis

Generalinio policijos komisaro Sauliaus Skvernelio nurodymu, bilietų perpardavinėtojų paiešką kontroliuoja du Kriminalinės policijos biuro pareigūnai. Kontrolė yra, tačiau rezultatai nedžiugina.

„Iš viso buvo nustatyti 27 atvejai, kai pareigūnai suabejojo bilietų pardavimo skaidrumu, šešiais atvejais buvo pradėti tyrimai dėl neteisėto vertimosi komercine, ūkine ar finansine veikla. Bilietų klastojimo atvejų iki šiol nenustatyta, tačiau neabejojama, kad padirbtų bilietų atsiras prieš pat rungtynes“, – sakė laikinai Policijos departamento  Komunikacijos skyriaus viršininko pareigas einantis Ramūnas Matonis.

Iš šešių pradėtų tyrimų tik viena byla pasiekė teismą. Nors teismas bilietų perpardavinėtoją išteisino, policija, nepatenkinta tokiu sprendimu, jį apskundė aukštesnės instancijos teismui. „Manome, kad toks asmuo negali būti nenubaustas“, – teigė R.Matonis.

Brangiausia su Ispanija

Peržiūrėjus skelbimus internete matyti, kad daugiausia žmonės siūlo po vieną du bilietus į vienas ar kitas rungtynes. Dažniausiai jie parduodami už savikainą arba kaina nurodoma tik šiek tiek didesnė, nei bilietas kainavo perkant jį kasoje.

„Atiduosiu bilietą už 250 litų“, – paskambinę telefonu išgirdome atsakymą. Šis pardavėjas siūlo bilietą į Lietuvos–Didžiosios Britanijos rungtynes Panevėžyje ir nurodo, kad vieta yra pirmoje eilėje.

„Negaliu nueiti“, – paklaustas, kodėl pardavinėja, atsakė jis, o pradėjus aiškinti, kad man reikėtų bent šešių bilietų, nes atvyksta draugai iš Londono, jis tik apgailestavo, jog negali padėti.

Kitas pardavėjas į tas pačias rungtynes siūlo du bilietus ir už vieną jų prašo 300 litų, skelbime nurodo ir už kiek juos pats įsigijo – 229 litus. Į pusfinalio rungtynes Kaune tas pats asmuo perpadavinėja keturis bilietus, už vieną jų norėtų gauti 400 litų, nors, kaip pats nurodo, juos įsigijo už 269 litus. „Ai, pikta, kad negaliu nueiti, tai bent jau šiek tiek užsidirbsiu“, – paklaustas, kodėl bilietus nori parduoti brangiau, atsakė vaikinas.

Kiti perpardavinėtojai bilietus taip pat siūlo panašiomis kainomis, maždaug nuo 250 iki 400 litų, priklausomai nuo to, kokios komandos rungtyniaus, tačiau galima rasti ir skelbimų, kur, pavyzdžiui, už bilietą į finalines rungtynes prašoma 800 litų.

Brangiausiai įvertintos Lietuvos–Ispanijos rungtynės. Vieno bilieto kaina svyruoja nuo 400 iki 450 litų. Paskambinus vienam į šias rungtynes du bilietus siūlančiam klaipėdiečiui ir paklausus, kodėl jis už du bilietus pageidauja beveik 1 tūkst. litų, pasigirsta atsakymas: „Tu ką, višta, juk su ispanais žaidžia.“

Siūloma ir urmu

Internete apstu ir skelbimų, kuriose siūloma įsigyti visą bilietų paketą į Vilniuje ar Kaune vyksiančias rungtynes. Nors kainos ir atrodo įspūdingai, tačiau kai suskaičiuoji kiek paklojęs šią sumą pamatysi, nebeatrodo taip brangu.

Šešis bilietus į visas 18 Vilniuje vyksiančių rungtynių internete galima nusipirkti už 1850 litų, o 7 bilietus į 12 rungtynių Kaune už 1950 litų.

Vienas perpardavinėtojas siūlo net 31 bilietą į skirtingas rungtynes, pradedant Lietuvos–Ispanijos bei Lietuvos–Turkijos rungtynėmis Panevėžyje ir baigiant pusfinalio rungtynėmis Kaune. Už visus bilietus jis prašo 6000 litų. Jei padalysime jo norimą kainą iš bilietų skaičiaus, vidutiniškai už bilietą šis asmuo norėtų tik šiek tiek daugiau nei 193 litų.

„Mano planai pasikeitė, bet tikrai visus bilietus pirkau sau. Esu krepšinio fanatikas. Paskaičiuokite, aš ne tik kad neišlošiu juos parduodamas, bet netgi pralošiu, bet geriau nors ką nors atgauti nei nieko“, – pirkėja apsimetusiai „Vilniaus dienos“ žurnalistei aiškino rusakalbis vilnietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
Turiu atliekamu bilietu i: Lietuva - Didzioji Britanija 300 F grupe, rungtynes visai diena rugsejo 8 d. Siemens Arena, Vilnius 160 Ketvirtfinalis Kaune 280 Pusfilnalis (planuojama, kad zais lietuva) 320 Rungtynes del bronzos 330 Bilietai pirkti tiketoj ir nera patys pigiausi, turiu ceki. 867677089

...

... portretas
nieko nuostabaus, nors pats gyvenu klaipėdoje, į rungtynes patekt neimanoma, nuo pat pirmųjų dienų, nes špikuliantai išpirko visus bilietus normaliose vietose.

litai

litai portretas
uz tokius pinigus gali pirti issinuomot su visu aptarnavimu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių