Bilietų negavusiems krepšinio aistruoliams turi būti grąžintas 10 litų mokestis

10 litų už pirmenybę įsigyti bilietus į Europos vyrų krepšinio čempionatą sumokėjusiems aistruoliams, kuriems nepavyko jų nusipirkti, turi būti grąžintas mokestis, antradienį paskelbė Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Pasak tarnybos pranešimo, į ją kreipiasi vartotojai, "kurie sumokėjo po 10 litų už virtualią narystę Eurobasket 2011 Fan Club, tačiau neturėjo realios galimybės įsigyti bilietų į pasirinktas krepšinio rungtynes iki oficialios bilietų platinimo pradžios, kaip skelbta UAB "Tiketa" interneto svetainėje".

Todėl vartotojų teisių gynėjai pažymi, kad paslaugų teikėjui nesuteikus paslaugų, už kurias vartotojas iš anksto sumokėjo, tai laikoma sutarties neįvykdymu ir prieštarauja Civilinio kodekse įtvirtintam teisės principui "sutarčių reikia laikytis".

Pasak pranešimo, paslaugų teikėjo pareigos yra įtvirtintos ir Sporto, kultūros ir pramogų paslaugų teikimo ir vartotojų informavimo, teikiant šias paslaugas, taisyklėse.

"Paslaugų teikėjas privalo ,,nesuteikęs paslaugų ne dėl vartotojo kaltės, grąžinti už paslaugas sumokėtą bilieto, abonemento kainą (įskaitant visus mokesčius). Jeigu paslaugos suteiktos iš dalies, grąžinti proporcingą už paslaugas sumokėtą pinigų dalį"", - teigia tarnybos pranešime.

Pirmadienį bilietai į rudenį Lietuvoje vyksiantį krepšinio čempionatą buvo pradėti pardavinėti už narystę "Eurobasket 2011 Fan Club" sumokėjusiems krepšinio aistruoliams. Ši narystė suteikė pirmenybę įsigyti bilietus į varžybas. Visiems prieinamas jų pardavimas prasidės ketvirtadienį, tačiau bilietai į rungtynes, kuriuose žais Lietuvos krepšininkai, jau yra parduoti.


Šiame straipsnyje: Eurobasket 2011bilietai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių