Beveik trečdalis lietuvių darbo reikalais rūpinasi ir per atostogas

Beveik trečdalis Lietuvos gyventojų darbų nepamiršta ir atostogaudami – 28,8 proc. skambins darbo klausimais, ilsėdamiesi pajūryje, prie ežero ar keliaudami. 

Maždaug tiek pat dėmesio darbo reikalams atostogų metu skiria ir suomiai su norvegais, mažiausiai iš visų – danai. Tai atskleidė „Omnitel“ vasaros tendencijų tyrimas.

Vidutiniškai vienas iš penkių apklaustų lietuvių, išvykę atostogauti, vienu ar kitu būdu tvarkys darbo reikalus el. paštu – 21,8 proc. apklaustųjų žada skaityti su darbu susijusius elektroninius laiškus, 25,5 proc. – į juos atsakinėti ir 18,5 proc. – siųsti patys.

Atlikus apklausas kitose valstybėse (Danijoje, Kazachstane, Norvegijoje, Suomijoje) paaiškėjo, kad atostogaudami labiausiai nuo darbų atitrūksta danai – su darbu susijusius el. laiškus ketina skaityti 16,9 proc., siųsti bei atsakinėti – atitinkamai 9,4 ir 13,1 proc., skambinti darbo reikalais – 10,9 proc. apklaustųjų. 

Tuo tarpu, kaip ir lietuviai, aktyviau į darbus atostogų metu įsitraukia suomiai bei norvegai – darbo reikalais planavo skambinti atitinkamai 26,4 ir 32,3 proc. apklaustųjų, o 31,8 proc. suomių ir 32,7 proc. norvegų teigė skaitysiantys su darbu susijusius elektroninius laiškus. Tuo tarpu darbo reikalų ilsėdamiesi neapleidžia maždaug pusė apklaustų Kazachstano gyventojų. Net 58,8 proc. jų žada skaityti darbinius laiškus, 37,5 proc. siųsti, 44,4 proc. – atsakinėti. Darbo reikalus atostogaudami telefonu tvarkyti planuoja 41,7 proc. Kazachstano gyventojų.


Šiame straipsnyje: atostogosdarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių