Beveik pusė šalies gyventojų pasisako už kasos aparatus turguje

Beveik pusė - 45 proc. - Lietuvos gyventojų mano, kad turgaus prekeiviai turėtų naudoti kasos aparatus. Tuo tarpu 38 proc. įsitikinę, kad kasos aparatų iš viso nereikia.

Tai parodė BNS užsakymu tyrimų bendrovės "Rait" atlikta apklausa.

19 proc. mano, kad kasos aparatus turėtų naudoti visi prekiaujantys uždarose turgavietėse, 17 proc. - visi prekiaujantys uždarose turgavietėse, išskyrus prekeivius savo pagaminta produkcija, ir kas dešimtas (9 proc.) - visi, prekiaujantys maisto produktais uždarose turgavietėse.

17 proc. respondentų neišreiškė savo nuomonės šiuo klausimu.

Kad kasos aparatus turėtų naudoti visi prekiaujantieji uždarose turgavietėse, dažniau mano respondentai su aukštuoju išsilavinimu (27,2 proc.).

Jaunimas (15-24 m.) ir asmenys, gyvenantys didmiesčiuose, dažniau laikosi nuomonės, kad kasos aparatus turėtų naudoti visi prekiaujantieji maisto produktais - atitinkamai 14,3 proc. ir 12,2 procento.

Vidutinio amžiaus žmonės (35-44 metai) bei kaimo gyventojai dažniau galvoja, kad kasos aparatus turėtų naudoti visi prekiaujantieji uždarose turgavietėse, išskyrus prekiaujančius savo pagaminta produkcija, - atitinkamai 23,9 proc. ir 22,4 procento.

Tuo tarpu kad kasos aparatų iš viso nereikia, dažniausiai mano žemiausias pajamas (iki 600 litų vienam šeimos nariui per mėnesį) gaunantys žmonės - 45,7 procento.

"Rait" kovo 4-13 dienomis apklausė 1020 šalies gyventojų nuo 15 iki 74 metų.


Šiame straipsnyje: kasos aparataiturgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

rokas

rokas portretas
Taip, manau prekiautojai turi tureti kasos aparatus. O kad jie priestarauja, tai naturalu, visi priestarauja, kai norima tvarka ivesti ir betvarkes. Tam ir yra valzdia, kad tvarka ivestu. O cia jokia diskriminacija - visiems reikia, reiskia visiems lygios taisykles, tik jos grieztesnes. O aisku bus tokiu, kuriu pirstai subrube ir neiziuri ka paspausti, tokiems teks prekybos atsisakyti, nes jie nesugeba. Ju vieta uzims kiti, vieta laisva niekada nebuna. Bedarbiu daug, tuoj atsiras turguose mokanciu kasos aparau mygtukus spaudyti.

666

666 portretas
pries 20 metu reikejo ivest o dabar 20 metu seimas su prezidentais leido kontrabandai ir aferoms vystytis

Gyventoja

Gyventoja portretas
Kiek jau turguje sotvi tokių, kur neįžiūri ką paspaust? Beveik visos pardavėjos už atlyginimą dirba ir tikrai jau ne savo užaugintus pomidorus pardavinėja. Žinoma, kad reikia aparatų. Kuo turguje prekiaujantis verslininkas, turintis kokias 4 vietas išsipirkęs, kitoks nei tas, kuris kioską pasistatė savo kieme?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių