Bendrovės įspėtos dėl neleistinos mėsos reklamos

Konkurencijos taryba įspėjo dalį šalies įmonių už tai, kad mėsos gaminiais vaikams vadino produktus, sudėtimi nesiskiriančius nuo suaugusiųjų maisto.

Kaip skelbiama, reklamos įstatymą pažeidė 8 mėsos perdirbimo bendrovės: „Biovela“, „Daivida“, „Delikatesas“, „Klaipėdos mėsinė“, „Krekenavos agrofirma“, „Kužių agroįmonė“, „Utenos mėsa“, „Kumpio kremas vaikams“, „Vigesta“.

Buvo teigta, kad šių įmonių gamintos dešrelės, paštetai, virta dešra yra skirtos vaikams, tačiau Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Konkurencijos tarybai nurodė, kad kai kurie gaminiai vaikams savo sudėtimi iš esmės nesiskyrė nuo kitų mėsos gaminių.

Dalis bendrovių tuo laikotarpiu, kai buvo atliekamas tyrimas, nutraukė vaikiškų produktų grupei priskirtų gaminių gamybą, nusprendė pakeisti šių gaminių sudėtį ar jų ženklinimą taip, kad vartotojai nebebūtų klaidinami.

Įmonėms „Biovela“, „Delikatesas“, „Krekenavos agrofirma“, „Utenos mėsa“ ir „Vigesta“ skirti įspėjimai bei įpareigojimas nutraukti klaidinančią reklamą.

„Daivida“, „Klaipėdos mėsinė“ ir „Kužių agroįmonė“ liko nenubaustos, mat atsižvelgta į tai, kad šios įmonės jau metus klaidingai neženklino savo gaminių.


Šiame straipsnyje: mėsos gaminiaimėsareklama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių