Bendradarbiaus Slovakijos ir Lietuvos ūkio ministerijos

Slovakijoje kartu su oficialia Prezidento Valdo Adamkaus delegacija viešintis ūkio ministras Vytas Navickas šiandien pasirašė bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir Slovakijos ūkio ministerijų memorandumą, kuriuo numatyta įsteigti naujų ekonominio bendradarbiavimo plėtros galimybių paieška besirūpinančią Lietuvos ir Slovakijos komisiją.

Ūkio ministro V.Navicko nuomone, ši komisija padės stiprinti dvišalius Lietuvos ir Slovakijos ekonominius santykius, ypač plėtojant tarpusavio prekybą. Komisija rengs pasiūlymus dėl abiejų šalių ekonominės veiklos vykdytojų bendradarbiavimo galimybių gerinimo, keisis informacija apie abiejų šalių ekonominę padėtį, teisinį reglamentavimą, ekonomines programas, analizuos dvišalio prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo problemas ir siūlys jų sprendimo priemones.

Numatoma, kad komisijos susitikimai vyks pakaitomis Lietuvoje ir Slovakijoje.

Pagal Lietuvos užsienio prekybos apyvartą Slovakija pernai buvo 26-oje, eksportą - 35-oje, o importą - 23 vietoje. Tiesioginės Slovakijos investicijos Lietuvoje per pastaruosius trejus metus sparčiai didėjo ir sudaro 7,5 mln. eurų. Tiesioginės Lietuvos įmonių investicijos Slovakijoje siekia beveik 10 mln. eurų ir per metus padidėjo daugiau nei trečdaliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių