Bedarbiai britai praras pašalpas, jei atsisakys darbo pasiūlymų

Remiantis Didžiosios Britanijos vyriausybės planais, kuriuos ketinama paskelbti ketvirtadienį, bedarbiai šalies gyventojai negaus pašalpų iki trejų metų, jei nesivargins ieškoti darbo patys arba atsisakys jiems pateiktų darbo pasiūlymų, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

Konservatorių ir liberalų demokratų koalicinė vyriausybė ketina griežtinti dabartines taisykles. Tokie planai yra dalis valdžios pastangų kuo daugiau žmonių sugrąžinti į darbo rinką, kad reikėtų mokėti mažiau pašalpų.

„Žinia yra aiški. Jei gali dirbti, tai gyvenimas iš pašalpų nėra pateisinamas, – pabrėžia Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas. – Nėra normalu, kad kasdien iš lovos besikeliantis ir sunkiai dirbantis žmogus gauna mažiau.“

Darbo ir pensijų reikalų sekretorius Janas Dankanas Smitas (Iain Duncan Smith) žada iš esmės keisti pašalpų sistemą ir ją supaprastinti mažinant įvairių pašalpų skaičių. O bedarbių pašalų padėtį ketinama keisti pirmiausia.

Pagal valdžios planus, jei bedarbio pašalpą gaunantis asmuo atmeta darbo pasiūlymą, pats nesusiranda darbo arba atsisako dirbti viešuosius darbus keturias savaites, pagal naująją tvarką jis iš pradžių tris mėnesius negaus savaitinės 65 svarų sterlingų pašalpas.

Antrą kartą nusižengus pašalpa nebus mokama pusmetį, o trečiuoju atveju laikotarpis bus pratęstas iki trejų metų.

Šiuo metu Britanijoje darbo neturi apie 2,5 mln. žmonių. Šalies valdžia išlaidas socialinei sričiai nori sumažinti 18 mlrd. svarų sterlingų.


Šiame straipsnyje: Britanijadarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių