Bankų siūlymai taupyti - jau ne tokie viliojantys

Prieš Kalėdas daugelis šalies komercinių bankų dar kartą apkarpė indėlių palūkanas - tai daryti jiems leidžia kiek stabilesnė finansinė padėtis šalyje ir pačiame bankų sektoriuje.

Prieš tai žemyn patraukė ir tarpbankinės paskolų palūkanos VILIBOR, kurios rodo, už kokią kainą bankai skolintų litus vieni kitiems, pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas".

Bankų atstovai pripažįsta, kad kitais metais indėlių palūkanos dar važiuos žemyn. "Swedbank" Iždo departamento direktorius Viktoras Baltuškonis sakė, kad indėlių palūkanos kitąmet priklausys ir nuo to, kaip keisis ekonominė situacija Lietuvoje, taip pat šalyse, į kurias eksportuojame savo gaminius, kokia padėtis bus tarptautinėse finansų rinkose.

Prognozuojama, jog kitais metais augs nedarbas, mažės algos. Todėl dauguma žmonių, matyt, bus linkę pasirašyti trumpalaikes indėlių sutartis, kad staiga prireikus pinigų galėtų sulaukti termino pabaigos ir neprarasti palūkanų.

Šiemet aktyviau pradėjo veikti ir kredito unijos, siūlančios taupyti dar geresnėmis sąlygomis nei bankai. Kredito unijose indėlių palūkanos neretai bent 1 proc. didesnės nei geriausias sąlygas siūlančiuose bankuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių