Bankų perimtas NT bus parduodamas viešuose aukcionuose (papildyta)

Nekilnojamojo turto (NT) paslaugų bendrovė „Ober-Haus“ pradeda rengti viešuosius aukcionus, kuriuose bus parduodamas bankams bei jų antrinėms bendrovėms nuosavybės teise priklausantis nekilnojamasis turtas. Tai turtas, kurį kredito bendrovės perėmė iš klientų, turinčių išperkamosios nuomos sutartis ir susiduriančių su sunkumais vykdant finansinius įsipareigojimus bankui.

Pagal oficialiai patvirtintas aukciono taisykles aukciono dalyviais gali būti Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių fiziniai, juridiniai asmenys ar asmenų grupės, sumokėję pradinį įnašą ir užsiregistravę dalyvauti aukcione. Pradinio įnašo dydis priklausomai nuo objekto vertės sudarys nuo 10 iki 50 tūkst. litų.

Aukcionų organizatorės bendrovės „Ober-Haus“ generalinio direktoriaus pavaduotojo Nerijaus Juodelio teigimu, potencialių pirkėjų skaičius nebus ribojamas, o aukciono laimėtoju bus pripažintas didžiausią pirkimo kainą pasiūlęs aukciono dalyvis. Aukciono vykdymą stebės audito kompanija „PricewaterhouseCoopers“.

Pirmasis viešas aukcionas įvyks vasario 2 dieną. Jo metu bus parduodamas UAB “SEB lizingas” priklausantis įvairios paskirties nekilnojamasis turtas. Planuojama, kad aukcionai bus vykdomi kartą per mėnesį. Informacija apie aukciono datą, laiką, vietą, aukcione parduodamų objektų sąrašą bei pradinę kiekvieno objekto kainą skelbiama aukciono organizatoriaus „Ober-Haus“ interneto svetainėje.

Kaip teigė N.Juodelis, kol kas bendrovė sutartį turi sudariusi su vieninteliu "SEB lizingu", kuris paskolas teikė verslo klientams, todėl aukcione bus parduodami komercinio tipo NT objektai. Ar bankai pradės pardavinėti ir iš gyventojų perimtą nekilnojamąjį turtą, pašnekovas teigė pasakyti negalįs, tačiau pridūrė, kad dėl bendradarbiavimo šiuo metu deramasi ir su kitais šalyje veikiančiais bankais.


Šiame straipsnyje: Ober-HausNTbankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių