Bankrutuoja buvęs ministro D.Kreivio verslas

Bendrovė „Baldenis“, kurios valdybos pirmininku ir pagrindiniu akcininku iki savo paskyrimo į ūkio ministro postą buvo konservatorius Dainius Kreivys, bando sau inicijuoti bankroto procedūrą. Su kreditoriais buvęs ministro verslas atsiskaitinėja baldais.

Ieškinys dėl bankroto bylos iškėlimo „Baldeniui“ trečiadienį svarstomas Vilniaus apygardos teisme. Bankroto bylą iškelti prašo bendrovės direktorius Algis Katinas.

Portalui pavyko sužinoti, kad „Baldenį“ spaudžia didelis būrys kreditorių, dalis jų jau kreipėsi į skolų išieškojimo specialistus.

Dvi „Baldenio“ skolas išieškoti bandančios bendrovės „Skolų išieškojimo biuras“ (SIB) vadovas Almantas Čelkonas portalui teigė, jog abi skolos iš dalies apmokėtos, tačiau visų pinigų atgauti nesitikima.

„Vienos skolos atgavome apie 40 tūkst. litų, likusią dalį skolininkas įsipareigojo padengti baldais - kėdėmis ir t.t. Kita skola siekia apie 25 tūkst. litų. Maždaug 10 tūkst. litų jau atgavome, dėl likusios dalies vyksta derybos, tikriausiai irgi imsime baldais“, - sakė A.Čelkonas.

Pasak jo, „Baldenio“ produkcijos paėmimas vietoj skolos - geriausias šiuo metu įmanomas variantas. „Reikia imti produkciją, o ne pinigų laukti, nes paskui ir produkcijos nebebus“, - sakė SIB vadovas.

„Baldenis“ šiuo metu pamažu nyksta nuo Lietuvos verslo žemėlapio. Įmonės interneto svetainė nebeveikia, oficialiai nurodytais administracijos telefonais niekas neatsiliepia. Su bankroto bylą savo įmonei iškelti prašančiu A.Katinu portalui taip pat nepavyko susisiekti.

Ūkio ministras D.Kreivys iš „Baldenio“ valdybos pirmininko pareigų pasitraukė prieš maždaug metus, likus vos kelioms dienoms iki paskyrimo į ministro postą. Prieš pradėdamas darbą Vyriausybėje, D.Kreivys buvo ir pagrindinis ant bankroto slenksčio atsidūrusios bendrovės akcininkas. Šiuo metu ministras teigia neturintis jokių sąsajų su buvusiu verslu.

Dar 2007 metais „Baldenio“ apyvarta siekė beveik 28 mln. litų, tačiau 2008 metais bendrovės popieriai ėjo tik prastyn. 2008 m. apyvarta krito beveik 11 mln. litų, prastėjant rezultatams, „Baldenį“ užgriuvo kreditoriai.


Šiame straipsnyje: Kreivys

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių