Bankai rengiasi finansuoti daugiau naujų projektų

Šiais metais komerciniai bankai žada stipriau atsukti paskolų čiaupą ir suteikti finansavimą ne vienam plėtojamam objektui. Dabar bankai gauna daugiau nekilnojamojo turto plėtotojų užklausų dėl naujų projektų kreditavimo, rašo "Verslo žinios".

Visi dienraščio kalbinti bankų atstovai tvirtina, kad šiemet į jų rankas patenka kur kas daugiau užklausų ir finansuoti jie ruošiasi daugiau.

SEB banko valdybos narys ir Verslo bankininkystės departamento direktorius Aivaras Čičelis skaičiavo, kad šiuo metu per mėnesį bankas gauna 3-4 užklausas dėl naujų nekilnojamojo turto projektų finansavimo.

"Praėjusių metų pirmąjį pusmetį tokių apskritai nebūdavo. Plėtotojai tapo aktyvesni nuo pernykščio rudens, kai pasirodė pozityvių makroekonominių naujienų ir bendrovių lūkesčiai tapo geresni", - sakė jis.

SEB bankas pernai finansavo iki 10 naujų nekilnojamojo turto projektų, šiuo metu rimtai analizuoja galimybes kredituoti apie 5 projektus ir planuoja, kad šiemet paskolas suteiks kur kas didesniam skaičiui plėtotojų.

"Swedbank" Ilgalaikio finansavimo skyriaus vadovas Einoras Čiagus teigė, kad bankas kas mėnesį sulaukia vieno-dviejų prašymų finansuoti naujus nekilnojamojo turto objektus.

"Po dvejų metų pertraukos jaučiame padidėjusį plėtotojų ir investuotojų susidomėjimą naujo būsto statybos projektais", - pažymėjo jis ir taip pat teigė, kad bankas stiprins savo pajėgumą projektų finansavimo srityje.

"Be dominuojančio gyvenamojo būsto, atsiranda biurų projektų, ypač Vilniuje, kur A klasės administracijos pastatų užimtumas didėja. Jaučiame šiokį tokį ir logistikos centrų pagyvėjimą - dalis nori baigti anksčiau pradėtus centrus, kiti dairosi galimybių, kai į rinką ateina naujų dalyvių, kuriems reikia ir naujų patalpų", - teigė "Nordea bank Lietuva" Verslo klientų departamento vadovas Giedrius Voveris.


Šiame straipsnyje: bankaipaskolos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių