Baltijos šalių ministrai: euras atneša vien pliusų

Euras šaliai atneša vien pliusų, o neigiami yra beveik vien emociniai aspektai, sako Vilniuje viešintis Estijos finansų ministras, ragindamas ir Lietuvą prisijungti prie euro zonos. Jam pritaria ir kolegos iš kitų Baltijos šalių.

„Labai džiaugiuosi, kad Lietuva išreiškė savo pasiryžimą. Galiu pasakyti, kad yra tik pliusų (įsivesti eurą - BNS), tai yra teisingas sprendimas“, - ketvirtadienį bendroje finansų ministrų spaudos konferencijoje sakė Estijos finansų ministras Jurgenas Ligis.

„Neigiamas aspektas prisijungti prie euro yra beveik vien emocinis“, - kalbėjo Estijos ministras. J. Ligis teigė, jog nėra „gero ar blogo“ laiko įsivesti eurą.

„Tai turėjo būti padaryta anksčiau. Mažoms šalims nėra pasirinkimo laike, jos turi būti didesnių šalių valiutų dalyvės“, - pridūrė J. Ligis.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos finansų ministrai ketvirtadienį Vilniuje aptarė euro įvedimą, būsimą Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai.

„Aišku, kaip mažos šalys nes negalime laukti gero laiko. Negalime būti išrankūs, nesame turtingos Skandinavijos šalys“, - sutiko Latvijos finansų ministras Andris Vilksas.

Lietuvos finansų ministra Rimantas Šadžius sutiko su euro nauda.

„Tapimas euro zonos nare nėra būtinybė, tai yra privilegija. Manau euro zona daug išmoko iš paskutinių krizių. Kipro problema parodė, kad Europa moka susidoroti su problemomis“, - sakė R. Šadžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ale

Ale portretas
nedarašia pavadynimą - ,,euras atneša vien pliusų" MINISTRAM!!!

ministrams taip

ministrams taip portretas
zinoma ministrams atnesa pliusa, betkokiu pinigu pasiketimas... o eiliniam? tai dar neteko girdeti.... atvirksciai pasunkeja zmoniu gyvenimai.... BET eura tegu veda: kuo greiciau ives, tuo greiciau paskui ji Lietuvoje vel naikins....:) ........

arte

arte portretas
jeigu neskaityti pliusu to fakto, kad verslui ir žmonėms nebereiks konvertuoti valiutos, tai kokia dar nauda gali būti ? o minusų daug, ir juos žmonės mato, tai ir pabrangę produktai be prekės, dideli atskaitymai į ES biudžetą, kas ir taip nuskurdins Lietuvą, iir dalyvavimas (ne už dyką) visokiuose projektuose. Bent vienas, aiškinantis apie euro naudą, tegul argumentuoja jo naudą, o ne vien žodžiais kalba. tebus faktais įrodo, kad tai naudinga.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių