Baltarusijos ir Kaliningrado AE kritikuojanti Lietuva ragins tikrinti ES kaimynystėje esančias jėgaines

Grįžti į straipsnį

Kęstas

Kęstas  portretas
Protingas mokosi iš savo ir kitų klaidų. Pasirodo Japonijoje Fukushima 1 kiekvienas atominis reaktorius priklauso nuo elektros, kad būtų aušinamas, nesusprogtų ir neužterštų aplinkos. Jei tos elektros nebegauna (žemės drebėjimo pasekmės ar teroristinis antpuolis, sunaikinantys laidus), tai tas reaktorius pasidaro pavojingas žmonėms, kurie gyvena prie jo, nes išsiskirianti šiluminė energija daro jį nesuvaldomu. Japonai jau dalija kalio jodido tablynes, padedančias apsisaugoti nuo radijoaktyvaus jodo. Toks žingsnis kelia daugelio branduolinės energetikos ekspertų nerimą. Kai kurie svajotojai tiki, kad visi japonų reaktoriai buvo seni, kad nepakankamai greitai išsijungė. Išsijungė jie labai greitai, dar prieš cunamį. Bet ir išjungtus reikia aušinti. Ir senus, ir naujus reaktorius. Visokius. Jei nėra elektros, tai nėra aušinimo. Išjungti reaktoriai,ir seni, ir nauji, be elektros perkaista ir daro tai, ką dabar daro tie nelemti japoniški. Kiek būdų egzistuoja Lietuvoje, kad prapultų elektra? Kas gyventų prie naujų lietuviškų reaktorių? Mano vargšė mažutė lietuvių tauta. Ji jau ir taip nyksta akyse. Trūksta jai tik pastatyti nuo elektros priklausomą branduolinį katilą pašonėje. Vokiečiai įdėmiai žiūri į japonų problemas. Vokiečiai vyriausybės lygyje ir laikraščių pirmuose puslapiuose svarsto dar ryžtingiau branduolinės energetikos reikalingumą Vokietijoje. Vokiečiams bepigu. Jie moka savimi pasirūpinti. Lietuviai gi yra raminami, kad geri dėdės ir tetos Lietuvoje įdėmiai seka, kad branduolinių atliekų debesys neateitų iš Japonijos į Lietuvą. Blogiausiu atveju kelios galingos moteriškės nupūs tuos debesis šalin. Ar tokio aptarimo mums dabar reikia? Kodėl mūsų valdžia ir spauda tyli? Tokia informacija sujaukia taip vadinamos energetinės nepriklausomybės planus. O tie planai yra svarbesni už tautos išlikimą, nes leidžia vogti ir apie rusų grėsmę rėkti. Iš brangesnio statybų projekto daugiau pavagiama. Ko daugiau reikia? Blogiausiu atveju, pastačius elektrinę, elitas pasitrauktų kur toliau į užsienį prie prisivogtų milijonų. Daug kas bėdavoja dėl rusų atominių projektų. Be reikalo. Tai, ką daro rusai, yra rusų reikalas. Rusijoje mes daugiau nieko nepakeisim. Tai dabar yra svetima mums šalis. Mes už rusų valdžią nebalsuojam. Už mūsų valdžią mums tenka balsuoti. Už mūsų valdžios veiksmus mes visi atsakome.

jokiu budu

jokiu budu portretas
negalima leisti prie musu nosies statyti atomine elektrine,tam visi budai geri,kad ir ant keliu atsiklaupimas,vistiek su kaimyninem salim reikia draugauti,norisi to ar ne vardan savo pilieciu saugaus gyvenimo,juk tevai del savo vaiko padarytu viska,taip ir cia turetu buti!

Lietuvai

Lietuvai portretas
atomine elektrine nereikalinga,suardet ta ,kuri dar galejo dirbti,tai naujos nereikia,nes musu valdininku mafijoms rupi tik Europos duoti Lietuvai pinigai ir dar didesnis noras tapti milijardieriais ,nuvagiant $--ku is atomines statybos,o kaip bus veliau mafijoms nerupi,jie juk pasistatys pilis siltuose krastuose,todel,mes Lietuvos pilieciai NESUTINKAME su jokiom statybom.

2-am

2-am portretas
O atsiklaupti ant kelių turės - kas ?

valdas

valdas portretas
mes davem elektra baltarusijai uz7c atrodo ir tai milijonu dar nesumokejo mums.kam ta radiacija mums ta elektrine.tegu duoda baltarusiai taip pat pirkt pigiai elektra.ko mes aukojomes jiems.mes bijojom musu elektrines kad avarijos nebutu.rizika visada yra.gyvenom taip bet elektra0.35 mokejom.savi gavom daug brangiau negu baltarusiai.tegu jie pigiai duoda.kam mums elektrine vistiek gyventojams elektra bus brangi.2 zemes drebejimai pas mus buvo.kiek dar bus ju

valdas

valdas portretas
is vienos puses elektrine baltarus stato is kitos rusai.o dar mes norim statyt.salia vilniaus baltar pastatys elektrine nesamone mes pasmerkta tauta.aplink2 elektrines 2 bombos gala gausim

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių