Baltarusijos ekonomikos ministerija - už dar vieną rublio devalvavimą

Baltarusijos ekonomikos ministerija pasisako tai, kad nacionalinė valiuta būtų dar kartą devalvuota.

"Devalvacija paskatino eksporto atsigavimą ir augimą. Devalvacija buvo naudinga. Pastarųjų trijų mėnesių eksporto duomenys - to įrodymas", - pareiškė Baltarusijos ekonomikos ministerijos Užsienio ekonominės politikos departamento vadovas Romanas Brodovas.

Jo žodžiais, tolesnis eksporto augimas priklauso nuo trijų veiksnių: galimybės pasiekti vieningą nacionalinės valiutos kursą, griežtos biudžeto ir mokesčių politikos tęstinumas, būtinybė nenaudoti emisinio ekonomikos kreditavimo.

"Tvirtos valiutos įplaukos į šalį pradėjo mažėti, ir šią tendenciją įveikti, problemą išspręsti galima pasiekus vieningą nacionalinės valiutos kursą. Tai būtų reikšmingiausias žingsnis", - sakė R.Brodovas.

Šio metu Baltarusijoje egzistuoja trys skirtingi nacionalinės valiutos kursai: oficialusis (beveik 5000 rublių už JAV dolerį) ir du "juodieji" - grynųjų pinigų (maždaug 6200 rublių už JAV dolerį) ir negrynųjų pinigų (maždaug 6800 rublių už JAV dolerį).

Pastarąjį kartą Baltarusijos rublis buvo oficialiai devalvuotas gegužę - 36 procentais. Prieš tai buvo padaryta pačioje 2009 metų pradžioje - baltarusiškas rublis nuvertintas penktadaliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių