Baltarusija: Rusija neverčia aplenkti Baltijos šalių uostų

Baltarusijos vicepremjeras Vladimiras Semaško pareiškė, kad Maskva nedaro spaudimo Minskui nukreipti pagrindinius šalies eksporto produktus - trašas ir naftos produktus - iš Baltijos šalių uostų į Rusijos Leningrado srities uostus.

„Rusija nedaro jokio spaudimo, tai visiškai ekonominis interesas“, - penktadienį spaudos konferencijoje Minske pasisakiusį V. Semaško cituoja naujienų agentūra Interfax.

Jo teigimu, baltarusiškų krovinių srauto krypčių pakeitimas leis „sumažinti politinę ir ekonominę riziką“.

„Mes - šalis, kuri neturi tiesioginio išėjimo į jūrą ir, natūralu, esame suinteresuoti diversifikuoti tas kryptis. Tai sumažina ekonominę ir politinę riziką“, - sakė jis.

„Jei Rusijos pusė pasiūlys kompleksišką požiūrį, mes pasirengę peržiūrėti tokią galimybę“, - pridūrė V. Semaško.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka prieš savaitę pareiškė, kad Baltarusija pasirengusi didžiąją dalį krovinių, šiuo metu gabenamų per Baltijos šalių uostus, nukreipti į Rusijos Leningrado srities uostus.

"Neslėpsiu, paskutiniame susitikime su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu mes labai rimtai svarstėme šią temą. Priėmėme principinį sprendimą dideles krovinių apimtis, įskaitant kalio trąšas ir kitus krovinius, iš Baltijos valstybių uostų nukreipti į jūsų uostus“, - pareiškė jis

Minske spalio 9 dieną vykusiame susitikime su Leniningrado srities gubernatoriumi Aleksandru Drozdenka.Baltijos šalių užsienio reikalų ministrai komentuodami šį pareiškimą sakė tikintys, kad perkelti krovinius iš Baltijos šalių į Rusijos uostus Maskvai žadanti Baltarusija sprendimus priims remdamasi ekonominiais, o ne politiniais argumentais.

Šiemet per 10 mėnesių Klaipėdos valstybinis jūrų uostas perkrovė apie 8 mln. tonų baltarusiškų krovinių - jie sudarė apie 30 proc. uosto krovos.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vienuolis

Vienuolis portretas
Tai nuolatinio mūsų "patriotų" nuolatinio rėkavimo ant Lukašenkos pasekmės... Rėkauti ant Rusijos ir Baltarusijos didelio proto nereikia. Ypač, kai stengiesi įtikti savo šeimininkui už Atlanto. To rėkavimo pasekmės aiškios – didesnės energetinių išteklių kainos. Moka jas eiliniai Lietuvos piliečiai, o ne Turniškių ponai. Bet gal reikėtų ir į save pasižiūrėti? Lietuvoje gerai gyvena 20-30% gyventojų, o pagrindinė masė skursta.Mažesniuose miestuose ir miesteliuose - bedarbystė, masiška emigracija.Kur eini, ten korupcija, ypač tai jaučiasi teisėtvarkoje,medicinoje,savivaldos instacijose.Teisingai sakoma -žuvis pūva nuo galvos...

malpa

malpa portretas
tikra tiesa

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
E.Gentvilas neturi teisės gauti nė lito išeitinės, nes išėjo FAKTIŠKAI savo noru: E.Gentvilo išdėstyta pozicija būtų labiau įtikinama, jei jis grąžintų 30 000 Lt išeitinę pašalpą. Įsigijus iš europarlamentaro algos 7 miškus, pašalpa tikrai nėra būtina. Tokia išeitinė yra ir įstatymų pažeidimas, nes E.Gentvilas, mano įsitikinimu, neturi teisės gauti nė lito išeitinės, nes išėjo FAKTIŠKAI SAVO NORU: ” Išeina šalių susitarimu ir paprašė skirti jam 5 mėnesių atlyginimo dydžio išeitinę kompensaciją, kuri sudarytų apie 50 tūkst. litų. Pagal Darbo kodeksą jam priklausytų 3 mėnesių algos dydžio kompensacija”- čia citata iš alfos lt
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių