Baltarusija prašo iš TVF 8 milijardų JAV dolerių

8 milijardai JAV dolerių – suma, kurios pakaktų Baltarusijos ekonomikos stabilizavimui, įsitikinęs 1991 – 1995 metais Baltarusijos nacionaliniam bankui vadovavęs Stanislavas Bogdankevičius, paskelbė naujienų portalas naviny.by.

74 metų finansų ekspertas Baltarusijos vyriausybės prašymu jau pateikė pastarajai antikrizinį planą. Pirmuoju pasiūlymų – prašyti iš tarptautinio valiutos fondo (TVF) 8 milijardų JAV dolerių paskolos oficialusis Minskas jau pasinaudojo. Vis gi oficialūs šalies pareigūnai, vis dar nenori oficialiai patvirtinti, kad prašoma būtent tokios sumos, kokią rekomendavo S. Bogdankevičius.

S. Bogdankevičius taip pat pastebėjo, kad šiuo metu dirbtinai palaikomas Baltarusijos rublio kursas reikalauja nuolatinių tvirtos valiutos, kurios šalyje nėra, injekcijų. BUvės nacionalinio banko vadovas rekomenduoja  „paleisti“ rublį ir tiki su laiku jo kursas užsienio valiutų atžvilgiu susibalansuos savaime.

Į aštuntą dešimtmetį įkopęs bankininkas taip pat rekomendavo liberalizuoti ekonomiką ir šiemet pritraukti ne mažiau nei 6,5 milijardo JAV dolerių tiesioginių užsienio investicijų. Su opozicija glaudžius ryšius palaikantis S. Bogdankevičius taip pat pastebėjo, jog viena iš būtinų liberalizavimo sąlygų – politinių represijų ir nepriklausomos žiniasklaidos persekiojimo nutraukimas.


Šiame straipsnyje: BaltarusijaTVF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Spokas

Spokas portretas
o dabar tai bus vamzdec baltarusiam

FAKTAI

FAKTAI portretas
batka- urodas -atominis teroristas. Pinigų neturi o matai Černobylį NR2 stato. Ir dar kur-už 40 km nuo Lietuvos sostinės. O magnolija - tyli,bijo savo kūmyrui batkai "NE" pasakyt - jai tik ant valinsko kudakuot

r

r portretas
tam ir daromos krizes,kad skolintusi..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių