Balandį įregistruota mažiau įmonių turto areštų

Balandžio mėnesį buvo įregistruoti 1 549 įmonių turto areštai, t.y., 134 atvejais mažiau nei kovą. Balandį turto areštų rodiklis taip pat buvo mažesnis nei paskutiniųjų 6 mėn. vidurkis, siekiantis 1 781 areštus - teigia kreditų biuras „Creditinfo“, atlikęs analizę pagal Centrinės hipotekos įstaigos duomenis.

„Įmonių skaičius, kurių vardu buvo įregistruojami turto areštai, balandį nesiekė pastarųjų 6 mėnesių vidurkio ir buvo 1 271, kai vidutinis rodiklis minėtu laikotarpiu yra 1 405 įmonės. Nuolat mažėjančios įregistruojamų turto areštų apimtys stabiliai artėja prie 2008-ųjų pirmojo pusmečio statistikos ir tikėtina, kad metų pabaigoje šis rodiklis visiškai susilygins su 2008 m. lygiu“, - teigia kreditų biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vadovė Alina Buemann.

Vertinant situaciją atskirose apskrityse, pagal santykinį įmonių su įregistruotais turto areštais skaičių, mažiausiai jų buvo registruota Tauragės, Utenos ir Marijampolės apskrityse. Atitinkamai daugiausiai - Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskrityse.

Didžiausias mėnesinis teigiamas pokytis fiksuotas statybų ir nekilnojamo turto sektoriuje - jame balandį buvo įregistruota penktadaliu, t.y. 20 proc., mažiau turto areštų nei kovo mėnesį. „Tačiau šiame sektoriuje ir toliau išlieka didžiausias įregistruotų turto areštų skaičius - kaip ir prekybos, transporto ir pramonės sektoriuose“, - sako A. Buemann.

Mažiausiai įmonių turto areštų įregistruota finansų, telekomunikacijų ir komunalinio ūkio paslaugų sektoriuose.

Išregistruotų turto areštų skaičius balandį siekė 1 230 atvejus ir buvo mažesnis nei  kovo mėnesį, kai šis rodiklis siekė 1 386. Įmonių su išregistruotais turto areštais skaičius balandžio mėnesį buvo 700 arba 100 mažiau nei kovą.


Šiame straipsnyje: turto areštasbankrotaskrizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių