A.Zuoko bendražygis aktyviai gina „Snorą“

Seime svarstant įstatymus dėl nacionalizuoto „Snoro“ banko pertvarkymo bene aktyviausiai reiškiasi Vilniaus mero Artūro Zuoko bendražygis Žilvinas Šilgalis.

Jis garsiai piktinasi Lietuvos banko ir Vyriausybės veiksmais, kurių buvo imtasi šią savaitę, nacionalizuojant „Snorą“ ir stabdant jo veiklą.

Seimo posėdžiui pirmininkaujančiai Irenai Degutienei teko ne kartą tildyti ir raminti Ž.Šilgalį.

Nefrakcionuotus Seimo narius vienijančiai Mišriajai grupei priklausantis Ž.Šilgalis Seimo plenarinio posėdžio metu provokaciniais klausimais atakavo finansų ministrę Ingridą Šimonytę ir Lietuvos banko valdybos pirmininką Vitą Vasiliauską.

Su Vilniaus meru A.Zuoku siejamas parlamentaras tikino, kad „Snoras“ esą neturėjo didesnių problemų, todėl Ž.Šilgalis daugelį valstybės pareigūnų išvadino melagiais.

Atitinkamas įrašas atsirado ir šio politiko „Facebook“ puslapyje: „Sakau tiesiai: Lietuvos banko valdybos pirmininkas V. Vasiliauskas, Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas yra melagiai ir galiu tai nesunkiai įrodyti pasiremdamas jų pačių komentarais, nes dar vakar ryte paraginti pasakyti tiesą jie viešai teigė, kad bankiniame sektoriuje viskas tvarkoje, o informaciją dienraštyje pavadino tik nepagrįstais gandais, bet jau kitą dieną vienas iš bankų uždaromas ir nacionalizuojamas. Kodėl ir kam atsakingas už visų bankų priežiūrą Lietuvos bankas su kai kurių politikų pagalba davė laiko „išsispręsti problemas“ dar labiau pablogindamas situaciją mažiau įtakingiems indėlininkas ir padarydamas papildomą žalą valstybei“.

Ž.Šilgalis, matyt, neveltui su tokiu aršumu ir aktyvumu gina „Snorą“, jo akcininkus.

Šis Seimo narys neslepia esantis Vilniaus mero A.Zuoko bendražygis. O sostinės mero aplinkoje dirba artimai su „Snoru“ susijęs Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Valdas Klimantavičius, kuris 2008-2011 metais buvo šio banko Verslo klientų departamento direktorius.

Be to, „Snoras“ yra didžiausias Vilniaus miesto savivaldybės kreditorius.


Šiame straipsnyje: Snorasšilgalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

KGB

KGB portretas
Abonentininkų šaika, nieko naujo.

jis teisus

jis teisus portretas
skaitau ir nesuprantu: kur jis cia gina ta snora? jis reisetai piktinasi kad buvo meluojama visuomeniai ir kad eilini karta dilitantai svetur pradangino milziniskas pinigu sumas.ir jis teisus.pas mus nemoksos visuose sektoriuose.kazkokie runkeliai valdzioje

anat

 anat portretas
Jis yra p. Zuoko adjutantas . Tuom viskas pasakyta .
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių