A.Zuokas vyks apžiūrėti Baltarusijoje ketinamos statyti AE vietos

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas savaitės pabaigoje ketina vykti į Baltarusijos Astravo rajoną ir apžiūrėti vietą, kurioje ketinama statyti atominę elektrinę.

"Šiuo metu su baltarusiais ruošiama vizito programa, tačiau tikimės, kad tą vietą pavyks aplankyti", - pirmadienį BNS sakė sostinės savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus vedėjas Žilvinas Abaravičius.

Baltarusių ketinama statyti branduolinė jėgainė būtų nuo Vilniaus nutolusi vos apie 50 kilometrų. Tai kelia susirūpinimą ir miesto, ir šalies vadovybei.

Praėjusią savaitę Vilniuje viešėjusiems Astravo vadovams A.Zuokas teigė, kad šalia Lietuvos ir Vilniaus planuojama AE turės didelės įtakos didžiausio šalies miesto ateičiai.

Jis ragino Lietuvos vadovus siūlyti Baltarusijai dėtis prie Visagine įgyvendinamo AE statybos projekto.

Astravo vykdomojo komiteto pirmininkas Adamas Kovalko teigė, kad nauja AE turėtų pradėti veikti 2016 metais. Jis tvirtino, kad tai bus saugi atominė jėgainė.

Tuo metu pasienyje su Lietuva esančio Baltarusijos Gervėčių krašto lietuvių bendruomenės lyderis Alfonsas Augulis teigė, kad vietos žmonės nedaug ką žino apie atominės elektrinės statybą ir jos pasekmes.

Lietuva kritikuoja Baltarusijos ir Rusijos planus statyti atomines elektrines prie pat Lietuvos sienos. Lietuvos pareigūnams nerimą kelia planuojami reaktoriai, kurie, anot jų, iki šiol nėra realiai išbandyti. Pasak Lietuvos diplomatų, iki šiol nepaaiškinta, kodėl pasirinktos aikštelės visai šalia Lietuvos sienos, neparengti planai avarijos atveju, skubant ignoruojami saugumo klausimai.

Lietuva pati siekia per 10 metų pasistatyti atominę elektrinę Visagine. Pagal planą, projekte dalyvautų stambi užsienio bendrovė, taip pat trijų Baltijos šalių ir Lenkijos vyriausybės.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

oko

oko portretas
O ko jis delsia? Jau visa savaite pasiskelbes, jau galvojau, kad siandien bus ataskaita? Muilintojas...Zuokas, gal noretu man i akis paziuret, galetume susitikti tiesioginiame eteryje, juk jis to nevengia, o ir megsta...

tai

tai portretas
tai kad Batka neįsileis šito laisvų vidur... e-e-e-e... laisvos rinkos apologeto...

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Nors niekada nebuvau A.Zuoko gerbėjas, tačiau paskutiniuoju metu išgirdęs jo pasisakymus viešoje erdvėje, supratau, kad tai žmogus,turintis įdomių ir vertingų idėjų,kurias įgyvendinus, Lietuvoje gerėtų gyvenimas. Jeigu jis laikysis savo pažadų,tikiu,kad ateityje galės tapti LR Prezidentu. Ir tai būtų pats geriausias prezidentas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių