A.Zuokas sako siūlantis Vyriausybei centralizuoti kuro šilumos gamybai pirkimą

Vilniaus meru antradienį išrinktas Artūras Zuokas sako siūlantis Vyriausybei centralizuoti kuro, naudojamo šilumos gamybai, pirkimą.

"Mes siūlome Vyriausybei centralizuoti visų kuro rūšių, kurios naudojamos šilumos gamybai, užpirkimą. Šiandien savivaldybės atskirai perka biokurą, dujas, mazutą. Jei tai darytų Vyriausybė, pavyzdžiui, Energetikos ministerija, natūralu, kad masto ekonomija duotų tam tikrą efektą. Vyriausybė galėtų tai nupirkti pigiau ir galėtų aiškiai kontroliuoti", - žurnalistams sakė naujasis sostinės meras A.Zuokas.

Jis tiesiai neatsakė paklaustas, ar bus nutraukta dabar galiojanti šilumos ūkio sutartis.

"Nutraukimas įmanomas tik turint labai aiškias priežastis arba šalims susitarus. Politinių pareiškimų, kokie būdavo paskutiniu laikotarpiu, taryboje nebus. Politiniai pareiškimai - viena, gyvenimas ėjo visai kita kryptimi", - kalbėjo A.Zuokas.

"Mes turime kurti labai daug dalykų, kurie šioje taryboje buvo panaikinti. Paskutiniu metu Vilniaus mieste sustojo gyvenamųjų namų bendrijų steigimas todėl, kad savivaldybė panaikino dar mūsų laikais priimtą tvarką, pagal kurią mes kompensuodavome steigimo išlaidas", - teigė jis.

A.Zuokui antradienį pavyko užsitikrinti minimalią daugumą, kurios pakako laimėti mero rinkimus. A.Zuokas šiame poste buvo 2000-2007 metais. 2008 metais jis buvo nuteistas dėl pasikėsinimo papirkti buvusį tarybos narį Vilmantą Drėmą. A.Zuokas taip pat ne kartą sulaukė kaltinimų dėl verslo įmonių grupės "Rubicon group", kuri dabar vadinasi "Icor", protegavimo. A.Zuokas visus kaltinimus neigia.


Šiame straipsnyje: šildymasArtūras Zuokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Kam įkurta elektros birža? Kad būtų konkurencija... Kam centralizuot kuro rinką? Taip nori Rubikionys....

Pazadukas

Pazadukas portretas
Pazadejo Zuokas pries rinkimus sumazinti sildymo kaina, o dabar jau nori, kad Vyriausybe pirktu kura. O jei Vyriausybe nepirks - tai bus galima ja apkaltinti, kad butent Vyriausybe nenori mazesniu sildymo kainu. Zodziu, losimas be pralaimejimo.

h20

h20 portretas
... aha... centralizuoti,,,.t.y. monopolizuoti,,, ir aisku pats zys is to centro.... :D
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių