„Axis Technologies" statys jėgainę Latvijoje

Lietuviai statys jėgainę kaimyninėje Latvijoje.

Didžiausiai pramonės ir energetikos projektus įgyvendinančiai įmonių grupei Lietuvoje „Axis Industries" priklausanti antrinė bendrovė „Axis Technologies" įrengs kogeneracinę jėgainę Latvijoje, Jelgavoje. Laimėjusi miesto šilumos tinklus valdančios bendrovės „Fortum Jelgava" skelbtą konkursą, „Axis Technologies" tapo šio 24 mln. litų vertės projekto generaline rangove.

Jelgavą elektros ir šilumos energija aprūpinsianti jėgainė bus statoma plečiant ir rekonstruojant esamą Jelgavos katilinę. Kogeneracinę jėgainę sudarys 4MW galingumo elektrinė ir 8MW galios vandens šildymo katilas.

Šilumos ūkio įrangos ir biokuro katilinių gamybos, aptarnavimo ir pardavimo paslaugas pramonės ir energetikos įmonėms teikianti „Axis Technologies" buvo įkurta šių metų pradžioje. Ši bendrovė apjungė „Axis Industries" biokuro įrangos projektavimo, gamybos ir diegimo srityje veikiančio padalinio ir 2007 metais įsigytos UAB „Ekotermijos" servisas pajėgas.

Šiemet „Axis Technologies" planuoja 51 mln. litų apyvartą.

„Axis Industries" centrinė būstinė įsikūrusi Kaune, o filialai veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Kazlų Rūdoje ir Mažeikiuose. Įmonių grupėje šiuo metu dirba apie 900 žmonių.

„Axis Industries" iki 2011 metų savo gamybines bazes bei centrinę būstinę įkurdins Kauno Laisvojoje ekonominėje zonoje. Šiam plėtros etapui bus skirta apie 70 milijonų litų investicijų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių