Aukštosios mokyklos nesulaukia pažadėtų pinigų

Studentų atstovai ragina finansų ministrą Rimantą Šadžių aiškiai įvardinti, kada lėšos, reikalingos studijų įmokoms už rudens semestrą padengti, pasieks aukštąsias mokyklas.

„Kreipėmės į Finansų ministerijos vadovą atkreipdami dėmesį, kad ilgiau atidėlioti šios problemos nebegalima. Semestras jau baigia įpusėti, o studentai ir visa akademinė bendruomenė yra nežinioje, nes pažadai nėra vykdomi. Dabartinė situacija, kai Finansų ministerija „trypčioja" nežengdama realių žingsnių, provokuoja aukštųjų mokyklų administraciją neteisėtai rinkti įmokas iš studentų, o tai tik trukdo studijų procesui ir didina akademinės bendruomenės susipriešinimą",- sako Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) prezidentė Indrė Vareikytė.

Pasak jos, dar rugpjūčio mėnesį Vyriausybės vadovas Gediminas Kirkilas teigė, kad trūkstamos lėšos bus rastos iki rugsėjo 15 dienos, tačiau valdžios institucijos sprendimą dėl studijų įmokų vilkina.

„Norėdami apsaugoti studentus nuo neteisėto įmokų rinkimo, bet suprasdami ir sudėtingą aukštųjų mokyklų situaciją, kasdien tikimės, kad ši neprognozuojama situacija pagaliau baigsis. Iki šiol kelios studijų institucijos buvo rinkę studijų įmokas ir esame sutarę, kad jos bus grąžintos nedelsiant po to, kai Vyriausybės žadėtos lėšos pasieks aukštąsias mokyklas. Kitų aukštųjų mokyklų esame paprašę net nepradėti rinkti įmokų. Tačiau laikas senka, o situacija kelia akademinės bendruomenės susierzinimą", - teigia I.Vareikytė.

LSAS primena, kad dar rugpjūčio pabaigoje kreipėsi į premjerą, pabrėždami, kad studijų metai gali prasidėti ne prastesnėmis sąlygomis nei iki šiol tik tuo atveju, jei valstybinių aukštųjų mokyklų studijų įmokoms padengti bus papildomai skirta 28,8 mln. litų.

Rugsėjo 12 dieną LSAS kartu su Lietuvos aukštųjų mokyklų rektorių ir direktorių konferencijų vadovais pasirašė bendrą kreipimąsi į Vyriausybę bei Švietimo ir mokslo ministeriją, ragindamos nevilkinti sprendimų dėl studijų įmokų kompensavimo už rudens semestrą.


Šiame straipsnyje: mokyklospinigaiLSAS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių