Audito komitetas su „Deloitte Lietuva“ atstovais aptars ŪB auditą

Parlamentinis Audito komitetas svarstys bankrutuojančio Ūkio banko auditorių darbą.

Komitetas susitiks su Lietuvos banko ir audito bendrovės „Deloitte Lietuva“, kuri Ūkio banko auditavo nuo1998-ųjų, atstovais.

Pastaruosius ketverius metus už Ūkio banko auditą atsakingi buvo „Deloitte Lietuva“ auditoriai Sigitas Babarskas, Romanas Skrebnevskis ir Lina Dračienė.

„Įdomu išgirsti, ar jie audituodami matė, vertino, šnekėjo, rašė savo išvadose kažką“, - sakė Audito komiteto pirmininkė Jolita Vaickienė.

Anot jos, Ūkio banko žlugimas atskleidė turto pervertinimo problemą.

„Tai kur žiūri Lietuvos bankas ir visi kiti? Yra vertintojų priežiūros tarnyba. Matom problemą, kodėl apie tai nekalbam?“, - teigė J.Vaickienė.

2011-ųjų lapkritį nacionalizuoto ir dabar likviduojamo banko „Snoras“ auditą atliko „Ernst&Young Baltic“ auditoriai. Pripažinta, kad įmonė neįžvelgė blogos banko situacijos , o auditorius Ramūnas Bartašius neteko auditoriaus vardo - jis buvo atsakingas už „Snoro“ auditą.

Tuometinė finansų ministrė Ingrida Šimonytė siūlė svarstyti bankų audito kokybę bei galvoti apie griežtesnę šalyje dirbančių auditorių priežiūrą.

„Snoro“ banko auditą „Ernst&Young Baltic“ atliko 2004-2010 metais. Pagal sutartį turėjo audituoti ir 2011 metų veiklą, bet nebespėjo - bankas žlugo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių