Atvykę studentai nuomos kainų nekelia

Remiantis daugiau nei 7 tūkst. nekilnojamojo turto portale aruodas.lt publikuojamų skelbimų apie nuomojamus butus, pastebima, kad didžiuosius Lietuvos miestus pradedantys užplūsti studentai nekelia nuomos kainų.

Vilniaus mieste butų nuomos kaina ir metų pradžioje, ir šiuo metu yra vienoda - vidutiniškai 34 litai už kvadratinį metrą. Šioks toks kainų kilimas buvo užfiksuotas birželio mėnesį, tačiau dabar pastebima tendencija, kad kainos krinta. Šiuo metu 50 kv.m butas sostinėje nuomojamas vidutiniškai už 1,7 tūkst. litų per mėnesį. Daugiausiai kainuoja nuoma butų, esančių Vilniaus Senamiestyje ir Centre, mažiausiai - esančių miegamuosiuose miesto mikrorajonuose.

Kaune, kaip ir Vilniuje, butų nuomos įkainiai metų pradžioje buvo tokie pat kaip šiuo metu ir siekė vidutiniškai 24 litus už kvadratinį metrą. Balandžio mėnesį kainos buvo sumažėjusios, dabar jos taip pat šiek tiek krinta. Šiuo metu 50 kv.m butas Kaune nuomojamas vidutiniškai už 1,2 tūkst. litų per mėnesį. Kaune, kaip ir sostinėje, butų nuoma daugiausiai kainuoja Senamiestyje ir Centre, o mažiausiai - Petrašiūnuose, Vilijampolėje.

Klaipėdoje metų pradžioje nuomos kainos siekė vidutiniškai 23 litus už kvadratinį metrą, tačiau jos nebuvo stabilios. Kilusios iki šių metų pavasario, vasarą stabilizavosi ir šiuo metu siekia apytiksliai 25 litus. 50 kv.m buto nuoma uostamiestyje dabar kainuoja vidutiniškai 1150 litų per mėnesį. Klaipėdoje, kaip ir Kaune bei Vilniuje, daugiausiai tenka mokėti už Senamiestyje ir Centre esančių butų nuomą, mažiausiai - už esančių Bandužiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių