Atstovas: TVF lieka visiškai funkcionalus

Nepaisant vadovo atsistatydinimo, Tarptautinis valiutos fondas (TVF) ir toliau atlieka visas savo funkcijas, ketvirtadienį Vilniuje sakė organizacijos atstovas.

"TVF lieka visiškai veiklus ir darbingas. Mano buvimas čia tai įrodo. Pasaulinėje ekonomikoje vaidiname svarbų vaidmenį, ir toliau jį vaidinsime", - žurnalistams sakė misijos Lietuvoje vadovas, TVF Europos departamento pareigūnas Jamesas Morsinkas.

Dėl kaltinimų seksualine prievarta ketvirtadienį iš TVF generalinio direktoriaus posto atsistatydino Dominique'as Straussas-Kahnas. Iškart po to viešojoje erdvėje pasirodė įvairių pareiškimų ir kandidatūrų.

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį sakė, kad Lietuva jokių preferencijų neturi, tačiau pabrėžė TVF svarbą padedant spręsti pietinių euro zonos šalių problemas.

"Kokių nors mūsų preferencijų kol kas nėra. Tikiu, kad bus rasta, kas tinkamai imtųsi šių pareigų pačiu artimiausiu metu. TVF svarba ir reikšmė, padedant ypatingai šiuo metu spręsti euro zonos pietinių valstybių problemas, yra labai svarbi, ir būtų blogai jeigu TVF negalėtų visa jėga prisidėti prie šitų problemų sprendimo", - žurnalistams Vyriausybėje po susitikimo su TVF delegacija sakė A.Kubilius.


Šiame straipsnyje: TVF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių