Atšiaurios žiemos rezultatai: „Lietuvos draudimas“ skelbia išmokėjęs 41 mln. litų

„Lietuvos draudimas“ skelbia per tris žiemos mėnesius fiksavęs 15 proc. daugiau draudžiamųjų įvykių nei pernai tuo pačiu metu.

Gyventojų ir įmonių nuostoliams atlyginti bendrovė jau išmokėjo 41 mln. litų.

Pagrindinės nelaimių priežastys šią žiemą – prastai valomi keliai, dėl gausių kritulių pablogėjusios eismo sąlygos, plikledis ir apledėję, pavojingi kelių ir gatvių ruožai, dėl šaltų orų išaugęs gaisrų skaičius, sugadinti ir suniokoti automobiliai nuo stogų krentant varvekliams ir gerokai anksčiau nei įprasta – jau sausį – miestų gatvėse atsivėrusios duobės asfalte, dėl kurių apgadinta ženkliai daugiau automobilių.

„Daugiausiai, palyginus šią žiemą su pernykšte, augo įvykių, susijusių su asmens žalomis, skaičius. Nelaimingų atsitikimų užfiksuota 22,8 proc. daugiau. Dažniausiai žmonės traumas patyrė paslydę ir susižeidę ant slidžių ir nenuvalytų šaligatvių, taip pat daugiau nukentėjusių draudimo išmokas gavo po nesėkmingai pasibaigusių atostogų slidinėjant kalnuose“, - sako „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Lediniame žiemos glėbyje augo ir nuostoliai turtui. Jų pagausėjo 18,4 proc., o vidutinis nuostolis siekė 2500 litų.

Vis dėlto dažniausiai gyventojai į draudikus kreipėsi dėl eismo įvykių metu patirtų nuostolių. Šiemetinė žiema tapo tikru išbandymu vairuotojams. Įvykių, kai nukentėjo automobiliai, padaugėjo 15,4 proc. Vidutinė žala transporto priemonei – 2100-2200 litų.

„Išsipildė visos klimatologų ir kitų specialistų prognozės – dėl neprognozuojamų ir ekstremalių oro sąlygų daugėja nuostolių gyventojų ir įmonių turtui. Turime ruoštis ne ką lengvesniems periodams, nes jau vieningai sutariama, kad 2011 m. bus dar radikalesni. Mes savo klientams rekomenduojame pasitikrinti, ką ir kaip esate apdraudę ir ar jūsų pasirinktas draudimas tinkamai apsaugos atsitikus nelaimei“, - komentuoja Gytis Matiukas.

„Lietuvos draudimas“ yra seniausia ir didžiausia draudimo bendrovė Lietuvoje, šiemet švenčia 90 metų jubiliejų. „Lietuvos draudimo“ paslaugomis naudojasi kas trečias besidraudžiantis šalies gyventojas. Bendrovė priklauso vienai didžiausių pasaulyje draudimo grupei RSA, teikiančiai draudimo paslaugas 130 šalių ir visame pasaulyje aptarnaujančiai apie 20 mln. klientų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių