Atpigus medvilnei, aprangą brangins augančios kitų žaliavų kainos

Visus rekordus šiemet mušančios medvilnės kainos nuėmus naują derlių turėtų stabilizuotis ir net šiek tiek kristi, prognozuoja specialistai.

Tačiau aprangą Lietuvoje jau branginantys gamintojai džiugiomis žiniomis nelepina - net jei medvilnė kiek pigs, atsipūsti neleis kitų žaliavų kainos, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos vadovas Linas Lasiauskas sako, kad didinti galutines produktų kainas proporcingai žaliavų brangimui šiuo metu esą gana sunku, todėl įmonės brangesnes žaliavas iš dalies kompensuoja savo sąskaita.

"Utenos trikotažas" ir Vilniaus kojinių ir trikotažo gamybos "Sparta" Lietuvos vartotojams kainų kol kas nedidina, kėlė tik eksportui vežamai produkcijai, o Kauno kojinių fabrikas "Skinija" ilgiau išlaikyti kainų sako nebegalintis ir nuo pavasario brangins Lietuvoje parduodamą produkciją.

Pasak Kauno trikotažo gamintojo "Omniteksas" vadovės Audronės Pocienės, kol medvilnės brangimas buvo menkas, gamintojai bandė amortizuoti, išlaikyti nepakitusią kainą pirkėjui: ieškoma ir kitų išeičių, pavyzdžiui, medvilnę maišyti su poliesteriu, arba apskritai dalis asortimento keičiama į poliesterinius, kurie brango mažiau.

A.Pocienės teigimu, maždaug penktadaliu jau pabrangusi vilna, šiemet brangs dar sparčiau, o nuo 2012 metų prognozuojama, kad brangiau kainuos ir poliesteris.


Šiame straipsnyje: aprangadrabužiaimedvilnė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių