Atpigo varškė, daržovės, aliejus

Lietuvos mažmeninės prekybos centruose lapkričio pabaigoje pienas, kefyras, varškė, kalakutienos krūtinėlė, makaronai, daržovės, aliejus kainavo mažiau nei prieš metus. Vištienos, karpio, lašišos, medaus, grietinės kainos buvo didesnės.

Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenimis, lapkričio 26-ąją, palyginti su 2008-ųjų lapkričio 27 diena, labiausiai smuko daržovių kainos, o daugiausiai - 52 proc. - atpigo lietuviškų fasuotų morkų kilogramas.

Lietuviškų bulvių kilogramo kaina sumažėjo 33-37 proc., baltagūžių kopūstų - 44,3 proc., ilgavaisių agurkų - 37 proc., pomidorų - 38 proc., svogūnų - 41 proc., paprikos - 37 proc. Obuolių kilogramas atpigo 34-40 proc., bananų - 23,1 procento.

Iš pieno produktų palyginamuoju laikotarpiu labiausiai smuko liesos varškės kaina - pakelis tokios varškės prekybos centruose atpigo kiek daugiau nei ketvirtadaliu (25,1 proc.) Pieno kainos krito 7-19 proc., varškės sūrio - 8-11 proc., tepaus riebalų mišinio - 9 proc. Tuo tarpu indelis 30 proc. riebumo grietinės pabrango 23,4 proc., indelis natūralaus jogurto - 12,4 procento.

Tarp mėsos ir jos gaminių daugiausiai atpigo kalakutienos krūtinėlė (15,5 proc.), kiaulienos ir jautienos kumpiai (po 8-9 proc.), o labiausiai išaugo sušaldytų vištienos ketvirčių kilogramo kaina (9 proc.).

Už kilogramą jūros ešerio parduotuvėse lapkričio pabaigoje reikėjo mokėti 9,1 proc., už menkės filė - 7,8 proc. mažiau negu prieš metus. Tuo tarpu karpis pabrango 9,9 proc., Atlanto lašiša - 10,9 procento.

Kilogramas spagečių atpigo 6,3 proc., grikių kruopų - 4,5 proc., litras aliejaus - 20,2 proc., 1,5 litro geriamojo vandens - 14,2 proc. Kilogramas joduotos druskos kainavo 13,2 proc., medaus - 9-13,5 proc. daugiau.


Šiame straipsnyje: daržovėsvaisiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių