Atpigo poilsinės kelionės

Šiemet iki pat gegužės pabaigos ir birželio pradžios kelionių organizatoriai turistus lepino itin patraukliomis ir žemomis kainomis. Daugumos populiariausių krypčių kelionių, tokių kaip Turkijos, Egipto, Tuniso keliautojai savaitės poilsį galėjo įsigyti už 500 - 900 litų, o už 1000 litų buvo galima įsigyti itin kokybiškus viešbučius. Kartais paskutinę dieną kelionę savaitei buvo galima įsigyti net už 450 litų.

Kelionių rezervacijos internetu tinklalapis Judek.lt atliko palyginimą, kiek kelionės kainavo pernai ir šiemet. Palyginimo tikslas buvo nustatyti, kaip išaugo kelionių kainos 2008 metais palyginti su 2007 tuo pačiu laikotarpiu.

Keliautojų srautai stipriai išaugo birželio antroje pusėje, todėl didėjo kelionių kainos. Pavyzdžiui, savaitės atostogos Turkijoje 3-4 žvaigždučių viešbutyje su maitinimo tipu „viskas įskaičiuota", kainavo apie 1300 litų. Palyginti su 2007 metų panašiu laikotarpiu kelionė į tokio paties lygio ar net tą patį viešbutį kainavo daugiau - apie 1400-1500 litų.

Kelionių organizatoriai pripažįsta, kad dar nemaža dalis lietuvių laukia paskutinės minutės pasiūlymų, kai keliones galima įsigyti pigiau.

Tačiau toks būdas, kai laukiama paskutinės minutės pasiūlymų yra rizikingas ir netinkamas tiems, kurie yra suplanavę konkretų savo atostogų laiką, kadangi gali nelikti laisvų vietų.

Apibendrinę visą informaciją kelionių organizatoriai tikina, kad šiemet lietuviai gali pailsėti ir atostogauti pigiau nei pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių