Atleistas ilgametis IAE vadovas

Iš Ignalinos atominės elektrinės (IAE) vadovo pareigų Vyriausybė trečiadienį atšaukė ilgametį jos vadovą Viktorą Ševaldiną. Šias  pareigas pavesta eiti Osvaldui Čiukšiui.

V.Ševaldinui pasiūlyta užimti generalinio direktoriaus patarėjo pareigas.
„Visas eksploatavimo nutraukimo procesas, o nuo šių metų sausio 1 d. ir pati likviduojamos elektrinės veikla didžiąja dalimi finansuojami ES lėšomis, todėl nuo viso proceso sėkmės,  jo skaidrumo ir lėšų panaudojimo efektyvumo, priklauso tolesnis įmonės veiklos, taip pat darbuotojų atlyginimų ir kitų uždarymo projektų finansavimas. Būtent pagrindinių uždarymo projektų vėlavimas 3-4 metus ir poreikis stiprinti šių projektų įgyvendinimo priežiūrą bei atitinkamos Valstybės kontrolės audito išvados ir apsprendžia šiuos pasikeitimus įmonėje, – pažymėjo energetikos ministras Arvydas Sekmokas. – Eksploatavimo nutraukimo laikotarpiu IAE turi vadovauti žmogus, turintis tarptautinės derybų patirties, laisvai kalbantis ne tik valstybine bet ir užsienio kalbomis, žinantis modernios vadybos principus. Elektrinėje nemažai uždarymo projektų vykdo įvairios tarptautinės kompanijos, labai svarbūs ryšiai su Europos Komisija, Europos plėtros ir rekonstrukcijos banku, kitomis Lietuvos ir tarptautinėmis institucijomis“.

Ambasadoriaus rangą turintis Osvaldas Čiukšys yra diplomuotas ekonomistas, užsienio prekybos specialistas, turintis vadovavimo patirties versle. Jis buvo Lietuvos ambasadoriumi Latvijoje ir Čekijoje, 2000 - 2001 m. užėmė ūkio viceministro pareigas, sėmėsi patirties uždaromoje Greifsvaldo atominėje elektrinėje, o pastaruoju metu dirbo ekspertu Centrinėje projektų valdymo agentūroje, Ignalinos AE programos skyriuje bei Radioaktyvių atliekų tvarkymo agentūroje.

„V.Ševaldinas yra geras specialistas ir vadovas, tačiau nuo šių metų sausio 1 d. iš esmės  pasikeitė įmonės statusas ir funkcijos – ji praktiškai tapo likviduojama įmone, o buvusio vadovo patirtį ir kvalifikaciją tikrai vertiname – pasiūlėme generalinio direktoriaus patarėjo pareigas“, – sakė ministras.

A.Sekmokas taip pat akcentavo, kad Lietuvos Vyriausybei ir toliau pats Ignalinos regionas išlieka strategiškai svarbus, ypač turint omenyje naujos Visagino atominės elektrinės projektą, todėl ir toliau numatoma jam skirti ypatingą dėmesį bei teikti paramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių