Atleista keturis kartus daugiau darbuotojų

Rugsėjį teritorinės darbo biržos gavo 8 pranešimus apie 404 darbuotojo grupės atleidimus įmonėse.

Palyginti su 2007 m. rugsėjo mėnesiu pranešimų apie grupės darbuotojų atleidimą skaičius išaugo 4 kartus, įspėtų apie atleidimą - 8 kartus.

Didžiausias atleidimas numatomas Telšiuose. Dėl siuvimo įmonei „Nirima" iškeltos bankroto bylos įspėti apie atleidimą 162 įmonės darbuotojai. Tauragėje dėl „Tauragės keramika" numatomos reorganizacijos įspėti apie atleidimą 69 darbuotojai.

Vilkaviškio darbo birža gavo pranešimą apie „Kybartų gelžbetonyje" dėl iškeltos bankroto bylos numatomus atleisti 32 darbuotojus. Šiauliuose dėl iškeltos bankroto bylos inžinerine statyba užsiimančioje įmonėje „Šarinos būstas" numatoma atleisti 32 darbuotojus ir Gruzdžių žemės ūkio mokykloje dėl struktūrinių pertvarkymų atleidžiami 27 darbuotojai.

Akmenės darbo biržą informavo Akmenės rajono pirminės sveikatos priežiūros centras apie 40 darbuotojų grupės atleidimą dėl įstaigoje vykdomos restruktūrizacijos.

„Turto valdymo ir ūkio departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos" pranešė Vilniaus darbo biržai apie 19 darbuotojų atleidimą dėl struktūrinių pertvarkymų. Dėl tos pačios priežasties Vilniuje veikianti „Bendruva" numato atleisti 23 darbuotojus.

Spalio 9 dieną Alytaus darbo birža gavo pranešimą apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą iš „Snaigės". Dėl ekonominių ir technologinių priežasčių - dėl ekonominio nuosmukio mažėjant produkcijos pardavimams, numatoma atleisti 310 darbuotojų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių