Atidaroma Panevėžio arena

Šiandien duris atveria naujoji Panevėžio arena.

Šis unikalus sporto kompleksas yra reikšmingas ne tik miestui, bet ir visai Lietuvai, kadangi tokio, olimpinius standartus atitinkančio, dviračių treko, koks yra sumontuotas naujojoje arenoje, neturi ne tik artimiausios mūsų kaimynės - Latvija ir Estija, bet ir Suomija bei Švedija. Todėl jau artimiausiu metu būtent į Panevėžį planuojama pritraukti tarptautinio masto dviračių varžybų bei renginių ir taip plėtoti šį profesionalų sportą mūsų šalyje.

108 mln. litų kainavusi Panevėžio arena yra išskirtinis statinys ir tuo, jog tai pirmas tokio pločio dengtas pastatas Lietuvoje. Arenos aukštis - daugiau kaip 27 metrai, o bendras plotas viršija 21 tūkst. kvadratinių metrų. Areną statė „Panevėžio statybos trestas".

Arenos statybos terminai buvo ypač trumpi - arena pradėta statyti 2007 gegužę, o baigta - šių metų spalį.

Įspūdingiausias objektas naujojoje arenoje yra olimpinius standartus atitinkantis, pirmosios kategorijos, 250 metrų ilgio dviračių trekas. Jį universalioje sporto arenoje suprojektavo Vokietijos kompanija „SportBau", kuri jau yra įrengusi 121 treką įvairiose pasaulio šalyse. Projektuoti Panevėžio arenos treką ėmėsi pats kompanijos vadovas, architektas Ralfas Šurmanas (Ralph Schuermann), kurio paskutinis darbas buvo dviračių trekas, įrengtas šią vasarą vykusiai Pekino olimpiadai.

Naujojoje Panevėžio arenoje krepšinio varžybas galės stebėti apie 5,6 tūkst. žiūrovų, koncertus ir kitokius pramoginius renginius - iki 7 tūkst., o dviračių lenktynes - 3,1 tūkst. lankytojų. Automobiliams šalia arenos pastatyti yra skirta 700 vietų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių