A.Šemeta: iš „šešėlio" paimti milijardą - sunkiai įgyvendinamas planas

Lietuvos Vyriausybės siekį kitais metais iš šešėlinės ekonomikos gauti apie milijardą litų Europos Komisijos (EK) narys Algirdas Šemeta vadina ambicingu ir sunkiai įgyvendinamu planu.

"Manau, kad tai labai ambicinga. Tikrai bus sunku pasiekti, bet manau, kad gerai, jog Vyriausybė bando tai padaryti. Ar jai pasiseks, man šiandien sunku pasakyti- mano supratimu, tikrai labai sunkus ir ambicingas uždavinys", - penktadienį po susitikimo su Seimo pirmininke Irena Degutienė žurnalistams sakė A.Šemeta.

Eurokomisaras pabrėžė, kad kiekvienos tokios priemonės rezultatai nebūna greiti, o Lietuvai milijardas - didelė suma.

"Nėra lengva padaryti taip, kad tas milijardas atsirastų biudžete", - konstatavo A.Šemeta.

Jis taip pat akcentavo visų valstybės institucijų vienybę, kovojant su kontrabanda.

"Labai svarbu, kad tarnybos keistųsi informacija, derintų veiksmus, tada bus galima pasiekti rezultatų, o jeigu kiekviena tarnyba dirbs atskirai, jų nebus galima pasiekti", - tvirtino A.Šemeta.

Kitos nuomonės Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas - šią savaitę jis pareiškė, kad milijardą litų ištraukti iš "šešėlio" nėra didelė problema, tačiau jis mano, kad problemų gali iškilti tik dėl politinės valios.

Tyrimai rodo, kad beveik trečdalis - 28 proc. didelių Lietuvos įmonių vadovų planus į kitų metų biudžetą surinkti papildomai iki 1 mlrd. iš šešėlinės ekonomikos taip pat vertina kaip realius.

Tuo tarpu Valstybės kontrolei kelia įtarimų Vyriausybės delsimas rasti griežtesnės kovos su šešėline ekonomika būdus, siekiant kitais metais į biudžetą surinkti papildomai pajamų. Todėl ji ragina Vyriausybę sparčiau rengti kovos su šešėline ekonomika priemones.

Premjeras Andrius Kubilius yra pareiškęs abejojantis, ar reikalingas rašytinis planas kovai su šešėline ekonomika. Pasak jo, ir toliau bus remiamasi "realiais veiksmais".

A.Kubilius paskelbė, kad dabar su kontrabanda kovojančios valdžios taikinyje - šalies turgavietės.


Šiame straipsnyje: Šemetašešėlis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių