A.Šemeta: Lietuva įveikė pagrindinius krizės sunkumus

Lietuva įveikė pagrindinius krizės sunkumus ir įžengė į ekonominio augumo stadiją, tačiau deficito problema lieka, ketvirtadienį sakė Europos Komisijos narys Algirdas Šemeta.

Per vizitą Vilniuje už mokesčius ES atsakingas eurokomisaras atkreipė dėmesį, kad Lietuvai šiemet prognozuojamas 5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas yra didžiausias Europos Sąjungoje.
"Lietuvoje prognozuojamas didžiausias ES augimas šiais metais ir kitais metais. Galima konstatuoti, kad turbūt pagrindiniai krizės sunkumai yra įveikti, ir Lietuva žengia į ekonominio augumo stadiją", - žurnalistams Vilniuje sakė A.Šemeta.

"Be abejo, deficito problema išlieka", - kalbėjo eurokomisaras.

Pasak jo, Lietuva turės imtis papildomų priemonių, kad pasiektų tikslą kitąmet biudžeto deficitą sumažinti iki planuojamų 2,8 proc. nuo BVP.

Pabrėžęs, kad dėl konkrečių veiksmų turi apsispręsti pati šalis, eurokomisaras užsiminė, jog Lietuva ES kontekste išsiskiria nekilnojamojo turto srityje, sprendimai galimi lengvųjų automobilių apmokestinime.

"Pati šalis narė pasirenka, kokį priemonių kokteilį taikyti, ir nebūtų visiškai korektiška nurodyti, ką turėtų Lietuva daryti. Jei kalbėsime apie tarptautinę praktiką, paprastai tai būna priemonių derinys", - kalbėjo A.Šemeta.

"Jeigu kalbėsime apie mokesčių sritį, be abejo, Lietuva gana išsiskiria ES apmokestinant nekilnojamąjį turtą, nes beveik nėra ES valstybių kurios neapmokestintų nekilnojamojo turto", - sakė eurokomisaras.

Pasak jo, automobilių apmokestinimas taip pat "yra sritis, kurioje galima būtų svarstyti įvairias alternatyvas".
Paklaustas, ar priimti sprendimų netrukdys noras įsiteikti rinkėjams artėjant Seimo rinkimams, A.Šemeta sakė tikįs, kad dabartinė Vyriausybė nekartos klaidų.

"Man norėtųsi tikėti Lietuvos Vyriausybės ryžtu spręsti problemas, ir manau, kad yra labai svarbu nepakartoti tų klaidų, kurios buvo prieš praėjusius rinkimus", - žurnalistams sakė A.Šemeta.

Tarp kitų iššūkių Lietuvos ekonomikai A.Šemeta minėjo infliacijos ir mokėjimo balanso einamosios sąskaitos rodiklius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
oba, "speselistu" padavė :)

as

as portretas
tuoj kaip gerai pradesim gyvent :-DDDDD

milijonierius

milijonierius portretas
Ar jis apsimeta... ar yra tikrai...:))... kol sodra tures deficita ir planuos kitiems metams deficita,tol Lietuvoje sikna...nera jokios perspektyvos. O jis apie sunkumu nebuvima,sakes...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių