A.Sekmokas nebepasitiki A.Vidžiūno pusbroliu (papildyta)

Piktnaudžiavimais įtariamas Lietuvos elektrinės direktorius Laimonas Lukočius prarado energetikos ministro Arvydo Sekmoko pasitikėjimą.

Apsisprendė po komisijos tyrimo

Energetikos ministerija pirmadienį pranešė, kad komisija, tyrusi galimą Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės (KHAE) vadovų piktnaudžiavimą, savo išvadas pristatė ministrui A.Sekmokui. Komisija buvo sudaryta gavus Generalinės prokuratūros raštą dėl KHAE darbuotojų anoniminio skundo, kuriame pateikiami kai kurie buvusio šios įmonės direktoriaus L.Lukočiaus veiklos epizodai.

Susipažinęs su tyrimo išvadomis, apimtimi ir bendra situacija KHAE, ministras pareiškė nebepasitikintis L.Lukočiumi.

"Šiuo metu L.Lukočius užima Lietuvos elektrinės vadovo postą, todėl šios įmonės valdymo organai taip pat turės įvertinti komisijos tyrimo išvadas", - teigiama ministerijos pranešime spaudai.

Medžiagą perduos STT

'Lietuvos energija" visą surinktą informaciją įpareigota perduoti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

"Nepriklausomai, koks bus STT teisinis įvertinimas, turiu konstatuoti, kad įmonė buvo valdoma prasilenkiant su ūkiškumu, buvo sudarytos galimybės įvairiems piktnaudžiavimams", - sakė energetikos ministras A.Sekmokas.

Pasak ministro, L.Lukočiumi išreikštas politinis nepasitikėjimas ministerijos lygmeniu. Dėl jo atleidimo iš Lietuvos elektrinės vadovų turi apsispręsti  "atitinkami valdymo organai". "Įmonės stebėtojų taryba turi atlikti tam tikrus veiksmus. O ministerija savo sprendimus politinius jau padarė", - aiškino A.Sekmokas.

Jis negalėjo pasakyti, per kiek laiko gali būti išspręstas L.Lukočiaus atleidimo klausimas.

Energetikos ministras pabrėžė, kad KHAE yra dukterinė "Lietuvos energijos" įmonė. Todėl už situaciją šioje elektrinėje yra atsakinga ir "Lietuvos energija".

A.Sekmokas neatmetė, kad ateityje bus sprendžiama, ar savo pareigas gali toliau eiti "Lietuvos energijos" vadovas Aloyzas Koryzna. "Tą klausimą taip pat turi spręsti bendrovės valdymo organai", - pareiškė ministras.

L.Lukočius Lietuvos elektrinės, esančios Elektrėnuose, generaliniu direktoriumi tapo šių metų liepą. KHAE vadovu jis buvo nuo 2009 metų balandžio iki 2010 metų gegužės, prieš tai penkerius metus vadovavo bendrovei "Ventus-Nafta", dirbo bendrovėje "Statoil Lietuva".

L.Lukočius yra konservatoriaus, Seimo nario Arvydo Vidžiūno pusbrolis. Todėl, kai netrukus po Tėvynės sąjungos atėjimo į valdžią L.Lukočius ėmė vadovauti stambioms šalies energetikos įmonėms, opozicija ėmė kaltinti valdančiuosius piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir giminių protekcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių