A.Sekmokas: lenkai pasitraukimo iš AE projekto su Vyriausybe nederino

Trečiadienį posto netekęs Lenkijos energetikos kompanijos PGE ("Polska grupa energetyczna“) valdybos pirmininkas Tomaszas Zadroga nederino su Lenkijos Vyriausybe sprendimo nebedalyvauti Visagino atominės elektrinės projekte ir dėl to buvo atstatydintas, sako Lietuvos energetikos ministras.

„Tas laiškas, kuriuo buvo informuota mūsų įmonė, kad Lenkija sustabdo, nepasitraukia, bet būtent sustabdo savo dalyvavimą šiame projekte, atėjo mūsų įmonei, ir aš dėl šito kalbėjausi ir su kolega Latvijos ministru, kolega Estijos ministru ir taip pat su Lenkijos ministru. Šis laiškas buvo įmonės sprendimas ir Lenkijos Vyriausybėje jis nebuvo svarstytas“, - ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė Arvydas Sekmokas.
Jis teigė neturintis patvirtinimo, tačiau, jo žiniomis, Lenkijos įmonės vadovas buvo atstatydintas, o viena iš galimų atstatydinimo priežasčių buvo vienašališkas ir nederintas su Vyriausybe sprendimas.

A.Sekmokas sako neatmetąs galimybės tęsti derybas su lenkais: „Aš neatmetu, jeigu tas sprendimas buvo klaidingas, mes galime dar pasižiūrėti, kas tuo klausimu būtų svarstytina“, - sakė A.Sekmokas.

Energetikos ministras pabrėžė, kad vieno partnerio nedalyvavimas projekte nėra kritinis.
„Toliau visi regioniniai partneriai tą patvirtino ir strateginis investuotojas patvirtino, kad projektas vystomas toliau, tačiau galiu pasakyti tiek, kad jeigu Lenkijos pusei kyla kokių nors klausimų ar pageidavimų, mes tą, esu pakartojęs ir Lenkijos ministrui, esame pasiruošę juos išklausyti ir galbūt apsvarstyti“, - parlamentarus apie susidariusią situaciją informavo A.Sekmokas.

„Aišku, dabar reikia pažiūrėti, kaip bus, kokiomis dalimis dalyvaus visi esantys regioniniai partneriai, tai yra Estija, Latvija ir Lietuva. Bet tai nesukelia esminio dalyko“, - teigė A.Sekmokas.


Šiame straipsnyje: VisaginasAELenkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių