A.Sekmokas: JAV siūlomos gamtinės dujos yra trečdaliu pigesnės už rusiškas

JAV energetikos bendrovė "Cheniere", su kuria valstybės valdoma bendrovė "Klaipėdos nafta" pasirašė ketinimų protokolą dėl gamtinių dujų pirkimo ir tiekimo sąlygų, dujas tiektų pastebimai pigiau nei Rusijos koncernas "Gazprom", tvirtina energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

"Amerikiečių siūlomos dujos yra trečdaliu pigesnės negu tos, kurias šiandien gauname iš "Gazprom", - dienraščiui "Lietuvos rytas" sakė šiuo metu JAV besilankantis A.Sekmokas.

"Cheniere" prezidentas Charigas Soui teigė, kad bendrovė planuoja skystinti ir eksportuoti skalūnines dujas.

"Reikėtų atsižvelgti į tai, kad skalūninės dujos JAV rinkoje sumažino kainas. Tačiau mes žiūrime ir į kitus galimus tiekėjus", - teigė A.Sekmokas.

Jis neabejoja, kad po trejų metų pradės veikti Klaipėdos jūrų uoste įrengtas su magistraliniais dujotiekiais sujungtas suskystintųjų dujų terminalas.

"Negalima leisti pastatyti terminalą ir tik tada pradėti dairytis, iš kur, kokias dujas, už kokią kainą gausime", - teigė energetikos ministras.

Jis nepaneigė, kad JAV sostinėje susitiko ir su galimais privačiais investuotojais į naujos atominės elektrinės Lietuvoje statybą.


Šiame straipsnyje: Dujos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Veiksmai teisingi. Dujos JAV tikrai pigesnės, tiktai po transportavimo jų kaina susilygins su gazpromo kainomis.

faktas

faktas portretas
o kas atsitiks Sekmokui jei nei terminalo po 3 metu nebus, nei atomines elektrines 2020 metais??? manau kad nieko, nes valstybe yra tik popierine ir korupcine demokratine.

Petrui

Petrui portretas
aisku cia tu vienas protingas ir manai kad vyriausybej tiek durni sedi, kad lygina kainas be transprotavimo kastu?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių