A.Sekmokas: įgyvendinus energetikos strategiją, per metus gali būti sutaupyta 3-4 mlrd. litų

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas skaičiuoja, kad įgyvendinus naują energetikos nepriklausomybės strategiją, ateityje per metus bus sutaupoma 3-4 mlrd. litų. Pasak ministro, vien namų ūkio išlaidos per metus turėtų sumažėti apie 500 litų.

"Mes turime pasiekti, kad mūsų vartotojams energetiniai ištekliai kainuotų ne brangiau negu europiniams vartotojams. Tai leistų mums sutaupyti kasmet nuo trijų iki keturių milijardų litų, kuriuos mes sumokame už energetinių resursų importą iš trečiųjų šalių - iš Rytų", - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Sekmokas.

"Tikslas yra, kad dauguma šių pinigų liktų Lietuvos ekonomikoje. Tai leistų sukurti nuo penkių iki šešių tūkstančių darbo vietų, tai leistų skatinti Lietuvos ekonomiką, kiekvienam namų ūkiui sutaupyti per metus apie 500 litų, kurie tenka šildymui", - kalbėjo energetikos ministras.

Premjeras Andrius Kubilius sakė, kad šios strategijos įgyvendinimas garantuos, kad Lietuvos vartotojai gautų patikimą ir pigią energiją.

"Turime labų aiškų strateginį tikslą - pasiekti, kad svarbiausiose energetikos srityse įgyvendinami projektai garantuotų mūsų energetinę nepriklausomybę, reikalingų alternatyvų atsiradimą, konkurencingos rinkos atsiradimą, integraciją į europines sistemas, taip pat energijos taupymą", - teigė ministras pirmininkas.

Trečiadienį Vyriausybės patvirtintai naujai energetinės nepriklausomybės strategijai dar turės pritarti Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių