Asbestinių stogų keitimui skirtos ES lėšos nebus iki galo panaudotos

Grįžti į straipsnį

O

O portretas
O tai ką veikė seniūnai su seniūnaičiais, kad net stogelių negalėjo suskaičiuoti? O gal, tai vykdant tik per " savas" firmas, tiesiog nespėjo apžioti? Ar gali žmogus pats keisdamas savo namo stogą gauti tą išmoką tiesiogiai?

gebelsas

gebelsas portretas
o ,,otkatai,, buvo numatyti? koks Lietuvoj lesu isisavinimas gali buti be otkatu

cirkas

cirkas portretas
kazkodel tik kaimiskose vietovese keicia, o miestuose tai kazkokie kitokie zmones gyvena?

ra

ra portretas
kaip ir visur , taip ir čia mažai informacijos paprastam žmogui...ir reikia pereit didelius kryžiaus kelius , kad galėtum įgyvendint...su tais projektais yra gryna nesamonė...juk galėtų padaryt paprasčiau, tai manau keistų beveik kiekvienas, o dabar....

klaipedietis

klaipedietis portretas
Biurokratai valdo lietuva.Uzsiknisit su tais popieriais.Pats vargstu ir keikiu.

otkatensystem

otkatensystem portretas
aplinkinėse šalyse susitvarkė be jokių problemų...lietuvoj kaip buvom es šiknoj, taip ir tebesam....beje programa įgyvendino konservatorių ir liberalų vyriausybė...

Faktas

Faktas portretas
Asbestas pavojingas palaidam pavidale o supresuotas su cementu nekelia jokios grėsmes.Tai didelė duoklė ekologiškiem žaidimams.Šiferį norimą keisti tam kad išvengti šios dangos chaotiškam utilizavimui.Šiandien senos statybos daugiabučiuose vamzdžiai izoliuoti asbestu va čia tai situacija tragiška bet apie tai visi tyli nes iš to pinigu ne priplausi.

lina

lina portretas
Nes žmonėm nėr sveikatos ir nervų su tais biurokratais. O dar transportavimo išlaidos tokios, kad .. Garantuoju kad už TV priedėlius irgi pinigai buvo neišnaudoti,nes tiesiog buvo neįmanoma atsiimti jų iš saviavldybių. Dabar savivaldybės viską daro, kad tik žmonės pinigų negautų , ir jie liktų savivaldybių darbuotojų premijoms. Kaip durnė taupiau pinigus(įprotis) ir TV priedėlį nusipirkau turguje, o savivaldybės darbuotojos su verslo liudijimo kvitais cituoju"nesiterliosim". Ir įrodyti kad kvitas (jei patentininkas ne pvm moketojas) atitinka PVM SFstatusą-nepavyko. Ko norėt iš seimo, vyriausybės, prezidentės, jei savivaldybėj(praktiškai mūsų kaimynės) sėdi kaip grifai pasiruošę bele kaip žmogų suėsti.

prisikankinusi

prisikankinusi portretas
vargu ar Europos Sajungoje bent jau isivaizduoja koks marazumas Lietuvoje yra sukurtas del asbestiniu stogu keitimo tvarkos!? Tiek milijonu liko nepanaudota (jau surinkus paraiskas buvo aisku,kad daug skirtu lesu bus nepanaudota),o jau tvarkant ataskaitas kabinedavosi del kiekvieno metro ar lito,neduok dieve bus daugiau,negu buvo nurodyta paraiskoje. O kaip nupirkti tiksliai tam tikra metru skaiciu,jei pvz izoliacine plevele parduoda tik rulonais. Ir,aplamai,koks ,,specialistas,, ruose nuostatus del asbestiniu stogu keitimo tvarkos? Pvz. neitrauke i kompensuojamu medziagu sarasa varstu,reikalingu pritvirtinti nauja stogo danga. Gal pagal juos priklijuoti,neaiskinsiu kuo... Ir koks marazumas del kompensavimo sumos!. Kompensuoja iki 10000 lt,bet is ju apmoka tik 50%. Bent jau zmoniu neerzintu. Jau aisku buvo,kaip minejau,kad liks daug neisnaudotu lesu,bet zmogui kaip gi jie duos iki tu nelaimingu 10000. Geriau tegu nuplaukia tie pinigai,bet zmogui neduos. O jau biurokratizmas su popieriais,sakes. Uz tai labai daug zmoniu padave paraiskas,veliau atsisake keisti stogus. Ne visi gali tureti tiek savo lesu. Taigi,ponai mielieji,jei dave ES pinigeliu (ir nemazai) tai ir duokit juos zmogui,o ne mulkinkit musu. Faktiskai mizeris,palyginus kiek reikia keiciant asbestinius stogus. Dar prisim iniau gera ,,bajeri,, musu ponu sugalvota. Isvezima asbestinio siferio utilizuoti apmoka,o nauja atsivezti-ne. Kur logika, ponai, sios tvarkos kurejai? Gal ant peciu atsinesti? Zodziu visi,su kuo tenka siuo klausimu pabendrauti,keikia tokia jusu tvarka aplamai. Kaip visada Lietuvoje,gera dalyka sugadina ir zmones nervina.

Galerijos

Daugiau straipsnių