Artėjantis šildymo sezonas vėl koreguoja nuomos kainas

Nekilnojamojo turto rinkoje, pradedant rimti atvykusių į didžiuosius miestus studijuoti studentų sukeltam nuomos rinkos suaktyvėjimui, vis dažniau pradedama žvalgytis į artėjantį šildymo sezoną. 

Pasak “Uus Maa Lithuania” vyr. brokerės Audronės Kuprionytės, jau kelinti metai iš eilės šildymo sezonas tampa butų savininkų galvos skausmu – ne išimtis ir savininkai nuomojantys savo būstą. Nors iki šildymo sezono dar liko šiek tiek laiko, tačiau nuomos rinkoje šis klausimas vėl tampa aktualus.

Praėjusiais metais šildymo sezono pradžioje buvo pakankamai sudėtinga išnuomoti butus, kuriuose įrengtas centrinis šildymas, ypač jei butai yra didesnės kvadratūros. 

Neretai tokie butai pakankamai ilgai laukdavo savo naujųjų gyventojų. Praėjusiais metais dėl šildymo kaštų sunkiai išnuomojamų butų problema tapdavo aktuali tik atėjus šildymo sezonui. Šiais metais nekilnojamojo turto savininkai yra kiek atsargesni ir nenorėdami šildymo sezono metu prarasti nuomininkų ir patirti nemenkus nuostolius, sąlygotus komunalinių mokesčių, jau dabar pradeda siūlyti įvairius kompromisus.

Praėjusiais metais prasidėjus šildymo sezonui buvo pakankamai populiaru butus nuomoti dviem skirtingomis kainomis, t.y. viena kaina yra taikoma šildymo sezono metu, kita – jam praėjus. 

Atėjus pavasariui toks dvigubas nuomos kainos standartas buvo naudojamas vis rečiau ir praktiškai visos sutartys buvo pasirašomos viena fiksuota kaina. 

Tačiau “Uus Maa Lithuania” duomenimis, šiemet vos atvėsus orams nekilnojamojo turto savininkai vėl pasirengę sutartyse fiksuoti dvi kainas. Operatyviausiai į artėjantį šildymo sezoną sureagavo senamiesčio ir didelių butų miegamuosiuose rajonuose nuomotojai, kitaip sakant butų savininkai, kurių butų išlaikymas šildymo sezono metu yra brangiausias. 

Ši tendencija dar nėra jaučiama standartiniuose, mažesniuose butuose miegamuosiuose rajonuose, tačiau tikėtina, kad artėjant šildymo sezonui įvairias nuolaidas pradės taikyti ir mažesnių butų savininkai.


Šiame straipsnyje: nuomant nuomašildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių